Obuolių pyragas su karamelinių trupinių plutele

Pagaliau namai pakvipo obuolių pyragu su cinamonu! Juk obuolių ir cinamono kvapo namuose norisi vien pažiūrėjus į kalendorių.

Daugiau nuotraukų (1)

Nida Degutienė, „Nidos receptai“

Sep 15, 2013, 9:58 AM, atnaujinta Aug 27, 2021, 5:34 PM

Kasdienis obuolių pyragas su karamelinių trupinių plutele

Reikės:

  • 5–6 didelių mažais plonais gabaliukais supjaustytų obuolių be odelės ir sėklų;
  • 200 ml pieno;
  • 2 kiaušinių;
  • 1/2 stiklinės cukraus (dėkite daugiau, jei jūsų obuoliai labai rūgštūs arba tiesiog jūsų gyvenimas nesaldus);
  • 1 šaukštelio vanilės ekstrakto;
  • 50 ml (1/4 puodelio) aliejaus;
  • 1,5 puodelio miltų;
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių;
  • 1/2 šaukštelio druskos;
  • 1/2 šaukštelio cinamono.

Pyrago viršui:

  • 2 šaukštų šalto gabaliukais supjaustyto sviesto;
  • 4 šaukštų rudojo cukraus;
  • 4 šaukštų miltų;
  • 1 šaukštelio cinamono.

Orkaitę įkaitinkite iki 180° C. Kepimo indo dugną ir šonus ištepkite trupučiu riebalų.

Dubenyje lengvai išplakite kiaušinius su cukrumi ir vanilės ekstraktu. Įmaišykite aliejų, pieną. Dalimis suberkite miltus, druską, cinamoną ir kepimo miltelius, viską gerai sumaišykite.

Į dubenį su tešla suverskite supjaustytus obuolius ir viską gerai sumaišykite. Masę supilkite į kepimo indą.

Pirštų galiukais nedideliame dubenyje sumaišykite visus pyrago viršui skirtus produktus, kol viskas pavirs į trupinius. Šiais trupiniais apiberkite pyrago viršų. Pašaukite pyragą į orkaitę, kepkite apie valandą, kol pyragas iškeps, o viršus karamelizuosis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.