Kasdienis obuolių pyragas su karamelinių trupinių plutele
Reikės:
- 5–6 didelių mažais plonais gabaliukais supjaustytų obuolių be odelės ir sėklų;
- 200 ml pieno;
- 2 kiaušinių;
- 1/2 stiklinės cukraus (dėkite daugiau, jei jūsų obuoliai labai rūgštūs arba tiesiog jūsų gyvenimas nesaldus);
- 1 šaukštelio vanilės ekstrakto;
- 50 ml (1/4 puodelio) aliejaus;
- 1,5 puodelio miltų;
- 1,5 šaukštelio kepimo miltelių;
- 1/2 šaukštelio druskos;
- 1/2 šaukštelio cinamono.
Pyrago viršui:
- 2 šaukštų šalto gabaliukais supjaustyto sviesto;
- 4 šaukštų rudojo cukraus;
- 4 šaukštų miltų;
- 1 šaukštelio cinamono.
Orkaitę įkaitinkite iki 180° C. Kepimo indo dugną ir šonus ištepkite trupučiu riebalų.
Dubenyje lengvai išplakite kiaušinius su cukrumi ir vanilės ekstraktu. Įmaišykite aliejų, pieną. Dalimis suberkite miltus, druską, cinamoną ir kepimo miltelius, viską gerai sumaišykite.
Į dubenį su tešla suverskite supjaustytus obuolius ir viską gerai sumaišykite. Masę supilkite į kepimo indą.
Pirštų galiukais nedideliame dubenyje sumaišykite visus pyrago viršui skirtus produktus, kol viskas pavirs į trupinius. Šiais trupiniais apiberkite pyrago viršų. Pašaukite pyragą į orkaitę, kepkite apie valandą, kol pyragas iškeps, o viršus karamelizuosis.