Brazilas lietuvę žmoną suviliojo paelija

Televizijos kulinarijos projektą „Skonis“ laimėjęs Renato Costa Pereira savo gardžiais patiekalais stebino ne tik garsius virtuvių vadovus, teisėjavusius šou metu, bet ir žiūrovus. Tačiau brazilas pirmiausia savo kulinariniais sugebėjimais pavergė savo žmoną Giedrę.

Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė

Jan 11, 2014, 12:55 PM, atnaujinta Mar 27, 2019, 7:52 AM

Jiedu šeimą sukūrė prieš septynerius metus – per tą laiką lietuvė ragavo daugybę vyro paruoštų skanėstų. Tačiau jos mėgstamiausias valgis – paelija.

R.Costa Pereira nesilaiko tradicinio paelijos recepto, nes Lietuvoje ne visada gali rasti šviežių jūrų gėrybių.

Tad kokių produktų yra šaldytuve, iš tokių Renato ir paruošia žmonos mėgstamą patiekalą. Ji visada lieka patenkinta paelijos skoniu.

8 porcijoms paruošti reikės:

500 g ryžių,

250 g tigrinių krevečių,

250 g kalmarų,

250 g midijų,

300 g vištienos krūtinėlės,

200 g šparaginių pupelių,

1 raudonosios saldžiosios paprikos,

400 g pomidorų savo sultyse,

žuvies sultinio pagal skonį,

žiupsnelio šafrano,

20 g maltos saldžiosios paprikos,

petražolių ir rozmarinų pagal skonį,

3 skiltelių česnako,

druskos,

Provanso žolelių,

alyvuogių aliejaus.

Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Dėkite krevetes ir kepkite 2 minutes iš abiejų pusių. Tuomet jas išimkite ir sudėkite į lėkštę.

Į keptuvę kraukite vištieną, kalmarus ir kepkite 5 minutes. Po to sudėkite šparagines pupeles ir viską kepkite dar 2 minutes.

Įdėkite susmulkintą česnaką, berkite druskos ir išmaišykite. Keptuvės viduryje padarykite vietos ir suberkite prieskonius – maltą papriką, Provanso žoleles. Supilkite žuvies sultinį, pomidorus savo sultyse ir viską sumaišykite.

Įpilkite apie 0,5 l virinto vandens ir suberkite ryžius. Tada dėkite susmulkintas petražoles ir šafraną, lėtai sumaišykite ir įpilkite dar apie 1 l virinto vandens. Daugiau maišyti nebereikia.

Sudėkite apkepintas krevetes, midijas, supjaustytą raudoną papriką. Kepkite apie 12 minučių ant vidutinės ugnies. Dėl aromato įmeskite po šakelę petražolių ir rozmarinų, puoškite citrinų griežinėliais ir dar kepkite apie 7 minutes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.