Žinoma moteris neretai kepa greitai paruošiamą šokoladinį pyragą. Kadangi pyragas kepa vos 20 minučių, kaunietė šokėja tešlą paruošia iš anksto, o skanėstą pašauna į orkaitę jau atėjus svečiams.
Pyragui reikės:
- 4 kiaušinių
- 6 šaukštų kakavos
- 200 g sviesto
- 4 šaukštų miltų
- 200 g juodojo šokolado
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- 1 stiklinės cukraus
- 1/2 šaukštelio vanilės
- graikinių riešutų
Suplakite kiaušinius su cukrumi iki baltumo, įberkite vanilės ir kepimo miltelių.
Sviestą ir šokoladą išlydykite ant viryklės silpnos ugnies ir supilkite į kiaušinių ir cukraus masę bei vėl išplakite.
Į masę sudėkite miltus ir kakavą ir dar sykį gerai išplakite.
Tešlą supilkite į kepimo formą, ant viršaus sudėkite graikinius riešutus. Geriau naudokite silikoninę kepimo formą, tada pyragas lengvai išsiims.
Pyragą kepkite 20 minučių, iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
„Jei laukiate svečių, patarčiau iš anksto pasiruošti tešlą, o skanėstą kepti jiems atėjus“, – patikino šokėja.
Vaišinkite svečius karštu pyragu, patiekite jį su ledais ir trintomis braškėmis. Atminkite: pyrago vidus turi būti šlapias. Be to, jis neturi būti labai iškilęs.