Šis receptas buvo publikuotas žurnale „Runner’s world“. Jis puikiai tiks sportuojantiems.
Sausainiams reikės:
100 g sviesto;
50 g rudojo cukraus;
100 g medaus;
100 g džiovintų spanguolių;
60 g sėklų mišinio (sezamų, saulėgrąžų, moliūgų...);
40 g skaldytų riešutų (lazdynų, karijų, graikiškų, migdolų ar žemės – galite pamaišyti kelias rūšis);
200 g avižinių dribsnių;
50 g miltų;
5 šaukštų mėgstamo džemo.
Įkaitinkite orkaitę iki 170 C.
Išklokite nedidelę kepimo skardą pergamentiniu popieriumi. Puode sumaišykite sviestą, cukrų ir medų, ir užkaitinkite, kad sviestas išsilydytų, visi ingredientai susimaišytų.
Dideliame dubenyje sumaišykite sausus produktus: džiovintas spanguoles, sėklas, riešutus, avižinius dribsnius ir miltus. Užpilkite sviesto ir medaus masę ir viską sumaišykite.
Pusę šios masės išdėkite ant kepimo skardos, gerai paspauskite šaukšto nugarėle, kad pasiskirstytų tolygiai. Visą paviršių patepkite džemu, ir sudėkite likusią masę, gerai paskirstydami ir prispausdami.
Kepkite apie 35 min., kol gražiai paruduos. Atvėsinkite, tik tada supjaustykite. Laikykite sandariame inde, išliks švieži mažiausiai savaitę.