Mėgstamas šeimos patiekalas – lazanija su vištiena

Ir maži ir dideli mėgsta lazaniją. Tai – patiekalas, kuriuo vienu metu gali pasisotinti daug žmonių, tad puikiausiai tinka gausios šeimos ar draugų ratelio vakarienei.

Pašauname lazaniją į iš anksto įkaitintą orkaitę (180C) ir kepame apie 40 min., kol visas paviršius gražiai paruduos, apkeps.<br>N.Degutienės nuotr.
Pašauname lazaniją į iš anksto įkaitintą orkaitę (180C) ir kepame apie 40 min., kol visas paviršius gražiai paruduos, apkeps.<br>N.Degutienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Nida Degutienė (nidosreceptai.lt)

Sep 23, 2014, 5:56 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 11:15 PM

Vištienos įdaras itin tiks ir patiks jūsų vaikams.

Pasiruošti lazanijos įdarą galima iš vakaro, o sudėlioti sluoksniais ir iškepti ilgai neužtruksite.

Patiekite lazaniją su šviežiomis daržovėmis.

Lazanija su vištiena (4 asm.)

Reikės:

12 lazanijos lakštų (arba atitinkamai kitas kiekis, priklausomai nuo to, kokioje kepimo formoje kepsite. Išsimatuokite formą ir atidėkite tiek lakštų, kad jų užtektų trims sluoksniams padengti. Turėkite omenyje, kad suminkštėjusius lakštus galima laužyti, taip užkamšant trūkstamus „plyšelius“).

1-2 puodelių tarkuoto kietojo sūrio

1 didelio rutuliuko mocarelos sūrio, sutarkuoto stambia tarka

Vištienos sluoksniui reikės:

1/2 kg vištienos faršo (sumaltų krūtinėlių arba blauzdelių mėsos)

1 vidutinio dydžio svogūno, smulkiai supjaustyto

2-4 česnako skiltelių, sukapotų

1-2 šaukštų aliejaus

4-6 šviežių pomidorų (tiks ir konservuoti)

2-3 šaukštų pomidorų padažo

prieskonių: saldžios paprikos, aitrios paprikos, juodųjų pipirų, rūkytos paprikos druskos, trupučio cukraus, ryšulėlio petražolių ir šviežių bazilikų.

Baltam padažui reikės:

30 g sviesto

30 g miltų

3 puodelių pieno

muskato riešuto, druskos

Paruošiame mėsos padažą: didelėje keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepiname svogūnus, pabaigoje įmetame česnakus. Sudedame mėsą ir kepiname maišant.

Pomidorus sudedame į smulkintuvą ir suplakame iki vientisos masės. Jei neturite elektrinio smulkintuvo, galite pomidorus sutarkuoti.

Masę sumaišome su pomidorų pasta ir prieskoniais, trupučiu cukraus ir druska. Supilame pomidorų padažą į apkeptą vištienos faršą ir maišant troškiname, kol skystis išgaruoja.

Pabaigoje patikriname ar netrūksta druskos, išjungę ugnį į mėsos masę įmaišome kapotas petražoles ir bazilikus.

Pasigaminame baltą padažą: keptuvėje arba puode išlydome sviestą. Suberiame miltus ir gerai išsukame, kad viskas sušoktų į sausą gumulą.

Tada pamažu dalimis pilame pieną, visąlaik laikydami puodą ant ugnies, ir intensyviai plakdami masę, kad neliktų gumuliukų.

Padažas turi būti tirštas, tačiau ne per skystas. Pabaigoje pagardiname trupučiu druskos ir tarkuotu muškatu.

Dideliame puode užverdame vandenį, jį gausiai pasūdome. Po vieną dedame lazanijos lakštus, ir kai jie suminkštėja (tačiau neišverda visai!) ištraukiame iš puodo ir dedame ant medinės pjaustymo lentos, kad truputį atvėstų.

Lazanijai kepti skirto indo apačią padengiame balto padažo sluoksniu (maždaug 1 cm). Ant jo rikiuojame apvirtus lazanijos lakštus (vienu sluoksniu). Ant lazanijos lakštų klojame pusę mėsos įdaro.

Padengiame baltu padažu (apie 1/3 likusio kiekio), pabarstome trupučiu tarkuoto kietojo sūrio.

Klojame antrą sluoksnį lakštų, sudedame likusį mėsos padažą, ant jo ištepame trečdalį baltojo padažo, pabarstome trupučiu kietojo sūrio.

Užklojame viršutinį sluoksnį lazanijos lakštų, ant viršaus užtepame likusį baltą padažą, ir gausiai pabarstome likusiu geltonu sūriu bei tarkuota mocarela.

Pašauname į iš anksto įkaitintą orkaitę (180C) ir kepame apie 40 min., kol visas paviršius gražiai paruduos, apkeps.

Pateikiame su šviežių daržovių salotomis.

nidosreceptai.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.