Gardūs pietūs – aromatinga porų ir bulvių sriuba

Tirštų sriubų mėgėjai dažniausiai renkasi moliūgienę ar žirnienę. Naujovių mėgėjai verda špinatų, morkų, pomidorų, porų trintas sriubas. Jos – ne tik gardžios, bet ir spalvingos.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-10-15 11:29, atnaujinta 2018-01-27 06:55

Šįkart siūlome paragauti porų ir bulvių sriubos. Įsidėmėkite receptą.

Porų ir bulvių sriuba (2 porcijos)

Reikės:

100 g porų

1 svogūno

80 g bulvių

20 g sviesto

0,5 l vištienos sultinio

50 ml grietinėlės (35 proc. riebumo)

druskos

2 česnako skiltelių

Smulkiai supjaustykite nuluptas bulves, porus, svogūną ir dėkite troškinti į puodą su ištirpintu sviestu.

Patroškinkite daržoves 5 minutes. Pilkite sultinį ir virkite ant silpnos ugnies 10 minučių. Supilkite grietinėlę ir dar pavirkite 5 minutes. Išvirusią masę sutrinkite trintuvu iki vientisumo. Įberkite druskos, išspauskite česnaką ir pavirkite 2 minutes.

1 porcijos energinė vertė – 210 kcal

Receptas – iš knygos „Ką valgyti susirgus vėžiu?“. Šis patiekalas tinka ne tik sergantiems, bet ir visiškai sveikiems.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.