Persikų pyragėliai su varškės sūriu ir avižiniais dribsniais

Šiuos sveikuoliškus pyragėlius pasigamins net ir  pradedantis kepėjas, mat šiam skanėstui naudojama sluoksniuota tešla. Šiuose pyragėliuose yra avižinių dribsnių, turinčių daug skaidulų, lietuviško varškės sūrio ir medaus. Išbandykite tai, ką mėgsta sveikuoliai!

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 24, 2014, 11:49 AM, atnaujinta Jan 24, 2018, 8:40 PM

Persikų pyragėliai su varškės sūriu ir avižiniais dribsniais

Reikės:

200 g lietuviško varškės sūrio;

8 savo sultyse konservuotų persikų;

kiaušinio;

50 g razinų;

30 g avižinių dribsnių;

100 g lietuviško medaus;

300 g sluoksniuotos tešlos;

5 g vanilinio cukraus;

cukraus (pagal skonį).

Įdarui dubenyje mediniu šaukštu gerai sutrinkite lietuvišką varškės sūrį, suberkite ekologiškus avižinius dribsnius, sudėkite kubeliais pjaustytus persikus, razinas, cukrų. Dubenį su varškės sūrio mase uždėkite ant puodo su verdančiu vandeniu ir, lengvai garindami, viską gerai išmaišykite.

Sluoksniuotą tešlą plonai iškočiokite ir supjaustykite vidutinio dydžio rombeliais. Kiekvieno rombelio centre dėkite po šaukštą pasiruošto įdaro ir užlankstykite tešlos kraštelius. Aptepkite pyragėlius išplaktu kiaušiniu, dėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Kepkite apie 20 min. iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

 Ant kiekvieno iškepto ir dar šilto pyragėlio uždėkite mažą šaukštelį lietuviško medaus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.