Persikų pyragėliai su varškės sūriu ir avižiniais dribsniais
Reikės:
200 g lietuviško varškės sūrio;
8 savo sultyse konservuotų persikų;
kiaušinio;
50 g razinų;
30 g avižinių dribsnių;
100 g lietuviško medaus;
300 g sluoksniuotos tešlos;
5 g vanilinio cukraus;
cukraus (pagal skonį).
Įdarui dubenyje mediniu šaukštu gerai sutrinkite lietuvišką varškės sūrį, suberkite ekologiškus avižinius dribsnius, sudėkite kubeliais pjaustytus persikus, razinas, cukrų. Dubenį su varškės sūrio mase uždėkite ant puodo su verdančiu vandeniu ir, lengvai garindami, viską gerai išmaišykite.
Sluoksniuotą tešlą plonai iškočiokite ir supjaustykite vidutinio dydžio rombeliais. Kiekvieno rombelio centre dėkite po šaukštą pasiruošto įdaro ir užlankstykite tešlos kraštelius. Aptepkite pyragėlius išplaktu kiaušiniu, dėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Kepkite apie 20 min. iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Ant kiekvieno iškepto ir dar šilto pyragėlio uždėkite mažą šaukštelį lietuviško medaus.