Po Helovino liko moliūgų? Virkite sriubą pagal Jurgį Didžiulį

Ne viską galima pamatuoti pinigais - taip nusprendęs daininkas Jurgis Didžiulis paskelbė, kad dvylika mėnesių koncertuos ne už pinigus. Atsilyginti už muziką jis siūlo tuo, ką klausytojai gali pasiūlyti. Ir sulaukia labai įdomios „grąžos“.

Du moliūgus J.Didžiulis gavo kaip atlygį už koncertą. Sriubai išvirti ir būriui bičiulių pavaišinti pakako vieno.<br>D.Umbraso nuotr.
Du moliūgus J.Didžiulis gavo kaip atlygį už koncertą. Sriubai išvirti ir būriui bičiulių pavaišinti pakako vieno.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-11-01 10:08, atnaujinta 2018-01-23 21:12

Štai visai neseniai jis gavo du didžiulius moliūgus, sveriančius po 60 kilogramų. Dainininkas iš jų nusprendė išvirti gardžią moliūgų sriubą ir ja pavaišinti bičiulius. Sukviesti į Vilniaus restoraną „Soul & Pepper“ jie turėjo progą įvertinti ne tik atlikėjo muziką, bet ir virtuvės kūrybą.

Jurgio Didžiulio ir restorano „Soul & Pepper“ rudeninis receptas:

Moliūgų sriuba

Jai reikės:

1 vidutinio dydžio (~2kg) moliūgo

2-3 svogūnų

4 skiltelių česnako

2 saliero stiebų

alyvuogių aliejaus, šviežių čiobrelio šakelių, šalavijo (nebūtinai) šakelių, pipirų ir druskos

vištienos arba daržovių sultinio

grietinėlės arba kokosų pieno

didelės kepimo skardos ir puodo

Skrebučiams reikės:

mėgstamos šviesios duonos

alyvuogių aliejaus

Parmezano sūrio

Nulupkite moliūgą, svogūnus ir česnako skilteles. Moliūgą supjaustykite riekelėmis, svogūnus – ketvirčiais, o česnako nepjaustykite. Viską sudėkite į kepimo skardą kartu su nepjaustytais saliero stiebais, pagardinkite pipirais ir druska, pašlakstykite aliejumi. Kepkite karštoje orkaitėje, kol suminkštės – apie valandą.

Iškepusias daržoves sudėkite į puodą kartu su čiobrelių ir šalavijo šakelėmis, užpilkite vištienos sultiniu, kad viską apsemtų. Pavirkite 10 min. ir išimkite salierą ir prieskonių šakeles. Sriubą sutrinkite mikseriu. Įpilkite grietinėlės arba kokosų pieno ir dar kartą užvirkite. Sriuba paruošta.

Skrebučiams duoną supjaustykite kvadratėliais ir išdėliokite skardoje. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir užtarkuokite Parmezano. Kepkite karštoje orkaitėje iki kol apskrus viršus. Pamaišykite, užtarkuokite dar sūrio ir truputį dar pakepkite.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą