Sausainiai su šokolado gabaliukais tirpsta burnoje

Ar pastebėjote, kad filmuose amerikiečiai nuolat valgo kažin kokius sausainius? Jie juos valgo taip gardžiai, kad net pavydu darosi. Tad kodėl šių šokoladinių sausainių mums neišsikepus patiems? Receptas gana paprastas, o sausainiai – dieviški.

Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Į skardą, išklotą kepimo popieriumi, šaukštu dėkite tešlą.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Į skardą, išklotą kepimo popieriumi, šaukštu dėkite tešlą.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

dovileskepiniai.weebly.com

2014-11-26 10:18, atnaujinta 2018-01-20 14:58

Nieko nuostabaus, kad amerikiečiai juos taip vertina. Būtent dėl jų kilmės šiuos kepinius aš ir vadinu amerikietiškais šokoladiniais sausainiais.

Sausainius su šokolado gabaliukais visai netyčia išrado amerikietė Ruth Graves Wakefield 1930 metais. Ji į sausainių tešlą įdėjo smulkintą šokoladą, tikėdamasi, kad šis kepant ištirps. Ši Ruth klaida tapo jos sėkmės aitvaru.

Sausainių išradėjai priklausė „Toll House“ restoranas Masačusetso valstijoje. Neįprasti kepiniai išpopuliarėjo antrojo Pasaulinio karo „dėka“. T. y. jauni Masačusetso vyrai vykdami į karą pasiėmė šių Ruth gamintų sausainių ir pavaišino jais kitus Jungtinių valstijų karius.

Visai netrukus „Toll House“ sulaukė daugybės karių laiškų, kuriais buvo prašoma atsiųsti sausainių su šokolado gabaliukais. Taip prasidėjo masinė visos šalies gyventojų psichozė dėl šių sausainių.

Sausainiams reikės:

200 g margarino

160 g baltojo cukraus

100 g rudojo cukraus

280 g kvietinių miltų

335 g juodojo šokolado

žiupsnelio druskos

pusės šaukštelio kepimo miltelių

1 žingsnis: margariną išsukite su abiejų rūšių cukrumi. Į šią masę įmuškite vieną kiaušinį ir gerai išplakite. Tuomet pakartokite šią procedūrą: įmuškite antrą kiaušinį ir vėl viską išplakite plaktuvu.

2 žingsnis: į margarino masę įberkite druskos ir miltų, iš anksto sumaišytų su kepimo milteliais. Viską vėl gerai išmaišykite. Tačiau persistengti nereiktų – dėl pradėjusio tirpti margarino sausainiai gali išskysti.

3 žingsnis: pagaliau priėjome smagiausią dalį! Smulkinkite šokoladą maždaug 1x1 cm gabaliukais. Jau susmulkintą šokoladą suberkite į tešlą ir mediniu šaukštu viską atsargiai išmaišykite.

4 žingsnis: įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Į skardą, išklotą kepimo popieriumi, šaukštu dėkite tešlą. Sausainiai padidės, tad nereikėtų daug dėti tešlos. Be to, dėl tos pačios priežasties tarp sausainių palikite nemažus tarpus. Juos kepkite 8-12 minučių, kol šiek tiek paruduoja kraštai. Neleiskite, kad perkeptų, nes sausainiai bus itin sausi ir birūs.

5 žingsnis: Išsivirkite puodelį kavos ir mėgaukitės sausainiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.