Lazanija su grybais kvepia rudeniu

Kulinaras Alfas Ivanauskas siūlo jums pasigaminti rudenišką lazaniją – su miško ir sodo gėrybėmis.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 4, 2014, 11:27 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 12:08 AM

Reikės: 

250 g šviežios tešlos lazanijai ruošti (arba sausų lazanijos makaronų lakštų) 

1 ropinio svogūno

6 šaukštų aliejaus

1 cukinijos

3 skiltelių česnako

500 g apvirtų grybų

2 (po 125 g) pakelių „Filadelfijos“ sūrio kremo

250 ml grietinėlės

70–100 g kietojo sūrio

žiupsnelio šviežių čiobrelių

Susmulkinkite ir keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepinkite svogūną.

Smulkiais kubeliais supjaustykite cukiniją, sumaišykite su smulkintu česnaku ir suberkite ant svogūnų. Pagardinkite druska, pipirais. Suberkite grybus, gerai išmaišykite ir kepkite dar 5–7 min.

Supilkite grietinėlę, sūrio kremą ir truputį patroškinkite. Suberkite šviežių čiobrelių lapelius.

Ištepkite aliejumi kepimo formą aukštais kraštais.

Dėkite lakštą lazanijos, uždėkite paruošto įdaro, užtarkuokite kietojo sūrio. Vėl lakštas, įdaras, sūris. Taip sluoksniuokite, kol sudėsite visus lakštus.

Ant lazanijos viršaus užtarkuokite sūrio. Kepimo formą uždenkite aliuminio folija ir dėkite kepti į 185 °C orkaitę.

20 min. lazaniją kepkite uždengę, nuimkite foliją ir kepkite atidengtą apie 10 min., kol gražiai apskrus.

Pastaba: jeigu naudojate sausus makaronų laštus, jiems suvilgyti pasigaminkite bešamelio padažą – gausiai juo apliekite susluoksniuotą lazaniją ir kepkite 45-50 min.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.