Reikės:
250 g šviežios tešlos lazanijai ruošti (arba sausų lazanijos makaronų lakštų)
1 ropinio svogūno
6 šaukštų aliejaus
3 skiltelių česnako
500 g apvirtų grybų
2 (po 125 g) pakelių „Filadelfijos“ sūrio kremo
250 ml grietinėlės
70–100 g kietojo sūrio
žiupsnelio šviežių čiobrelių
Susmulkinkite ir keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepinkite svogūną.
Smulkiais kubeliais supjaustykite cukiniją, sumaišykite su smulkintu česnaku ir suberkite ant svogūnų. Pagardinkite druska, pipirais. Suberkite grybus, gerai išmaišykite ir kepkite dar 5–7 min.
Supilkite grietinėlę, sūrio kremą ir truputį patroškinkite. Suberkite šviežių čiobrelių lapelius.
Ištepkite aliejumi kepimo formą aukštais kraštais.
Dėkite lakštą lazanijos, uždėkite paruošto įdaro, užtarkuokite kietojo sūrio. Vėl lakštas, įdaras, sūris. Taip sluoksniuokite, kol sudėsite visus lakštus.
Ant lazanijos viršaus užtarkuokite sūrio. Kepimo formą uždenkite aliuminio folija ir dėkite kepti į 185 °C orkaitę.
20 min. lazaniją kepkite uždengę, nuimkite foliją ir kepkite atidengtą apie 10 min., kol gražiai apskrus.
Pastaba: jeigu naudojate sausus makaronų laštus, jiems suvilgyti pasigaminkite bešamelio padažą – gausiai juo apliekite susluoksniuotą lazaniją ir kepkite 45-50 min.