Persimonai, kuriais užverstos mūsų parduotuvės šaltuoju laikotarpiu, labai gerai tinka su cinamonu, muskatu ir gvazdikėliais.
Šie iš Kinijos kilę vaisiai turi daug gerų maistinių savybių, kaip ir avižos.
Aš ir pati, atradusi šių sausainių idėją viename tinklaraštyje, buvau labai maloniai nustebinta. Jie išėjo traškūs iš išorės ir minkšti viduje, kvepėjo Kalėdomis, o persimonai dar ir suteikė gaivumo.
Puiki alternatyva įprastiems meduoliukams, cinamoniniams, šokoladiniams ar sviestiniams sausainiams, kuriuos kepiau metai iš metų.
Derinys naujas ir tikrai vykęs.
Sausainiai su persimonais ir kalėdiniais prieskoniais
Reikės:
- 180 g miltų;
- 150 g rudojo cukraus;
- 80 g sviesto;
- 150 g avižinių dribsnių;
- 1 kiaušinio;
- 1/2 arb. šaukštelio kepimo miltelių;
- 1/2 arb. šaukštelio druskos;
- 1 arb. šaukštelio cinamono;
- 1/4 arb. šaukštelio malto muskato;
- 1/2 arb. šaukštelio maltų gvazdikėlių;
- 2-3 prinokusių persimonų;
- saujos riešutų (jei norisi).
1. Miltus išsijoti su kepimo milteliais, druska ir prieskoniais. Suberti cukrų
2. Sviestą smulkiais gabalėliais įpjaustyti į miltų masę ir viską sutrinti tarp pirštų iki rupių trupinių.
3. Įmušti kiaušinį, suberti avižas, nedideliais kubeliais supjaustytus persimonus ir riešutus.
4. Viską gerai išmaišyti ir suformavus nedidelius kamuoliukus dėti ant kepimo popieriumi ištiestos skardos, paliekant tarp jų tarpus, nes kepdami sausainiai plėsis.
Kepti 15-20 min. 175°C orkaitėje.