Futbolininko Darvydo Šerno namuose per šventes garuoja šerniena

Futbolininkas Darvydas Šernas (30 m.) neįsižeidžia, jei kas nors paklausia, ar jis valgo šernieną. Juk Lenkijos futbolo klube „SKS Wigry Suwalki“ žaidžiantis lietuvis – dar ir patyręs medžiotojas. Todėl sportininkas yra ne kartą ruošęs ir valgęs savo sumedžiotą laimikį.

Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė, „Lietuvos rytas"

Dec 26, 2014, 12:18 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 6:13 AM

Nors namuose ruošiami šernienos patiekalai, D.Šerno žmona Sandra (25 m.) nelabai mėgsta žvėrienos. Bet ištekėjus už futbolininko jai dažniausiai ir tenka gaminti šernienos valgius.

S.Šernė išmoko puikiai marinuoti šernieną ir paruošti jos troškinį.

Kadangi mėsos marinavimas užtrunka parą ar net dvi, šeimininkė iš anksto suplanuoja, kada ją reikės troškinti.

Šį patiekalą žmona įprastai patiekia, kai vyras iš Suvalkų sugrįžta į namus Vilniuje arba laukdama svečių. Juk tai nekasdienis valgis, todėl proga turi būti išskirtinė.

Pati šeimininkė patiekalo daug nevalgo, tik paragauja. Mat ji niekada nebuvo didelė žvėrienos mėgėja.

Dabar antro vaiko besilaukianti ir pusantrų metų sūnų Darvydą auginanti pora jam dar nesiūlė paragauti šernienos, nes tai nėra lengvai virškinamas maistas. Tačiau vaikas jau yra skanavęs stirnienos ir ji jam labai patiko.

Alytuje gimęs futbolininkas pomėgį medžioti kadaise perėmė iš savo tėvo, kuris dabar ir medžioja, ir ruošia šernieną.

Lenkijos futbolo klubui atstovaujančiam D.Šernui nedažnai pavyksta ištrūkti į medžioklę, nes tam trūksta laiko. Sportininkas atsigriebia per atostogas, o kartais ir nuo treniruočių laisvu laiku. Nors D.Šernas dažniausiai į medžiokles traukia Alytaus rajone, jam teko medžioti ir gyvenant Turkijoje ir dabar įsikūrus Lenkijoje, Suvalkuose.

„Vyras yra sumedžiojęs nemažai šernų, nors tai tikrai nėra susiję su skambia pavarde. Kartais pajuokaujame, kad Šernas savus medžioja, bet tai tik smagus pokštas“, – apie neįprastus sutapimus užsiminė S.Šernė.

Troškinta šerniena

Patiekalui reikės:

1–1,5 kg šernienos

2 cukinijų

4 bulvių

2 morkų

1 poro

5–7 česnakų skiltelių

1 salierų stiebo

Į troškinį galite dėti tokias daržoves, kokias mėgstate. Tinka ir moliūgas, paprikos ar pievagrybiai.

Šernieną supjaustykite maždaug 6x6 cm dydžio kubeliais, kad juos būtų patogu apkepti keptuvėje, tačiau nebūtų per dideli ir gerai išsitroškintų.

Supjaustytą mėsą marinuokite su žvėrienos prieskoniais ir aliejumi, nupiltu nuo saulėje džiovintų pomidorų. Dar papildomai įdėkite česnakų ir, žinoma, druskos, pipirų. Marinuotą mėsą laikykite šaldytuve mažiausiai parą, jei yra galimybė – net ir dvi.

Marinuotos šernienos gabaliukus iš visų pusių gerai apkepkite, net apskrudinkite aliejuje. Po to iš keptuvės mėsą su visu aliejumi supilkite į puodą. Į jį įpilkite vandens, įdėkite laurų lapelių ir troškinkite valandą.

Vėliau į troškinį sudėkite daržoves. Jas dėkite pagal tai, kaip ilgai jos verda. Pradėkite nuo bulvių, baikite smulkintu poru, salierais.

Iš viso šerniena su daržovėmis turi troškintis apie porą valandų. Ruošdami patiekalą patikrinkite, ar puode netrūksta skysčio, nes per ilgą virimo laiką vanduo nugaruoja. Baigdami troškinti paragaukite, ar netrūksta druskos. Galite dar šiek tiek įberti druskos ir įdėti grietinės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.