- 1 didelio baklažano;
- 1 svogūno;
- 1 paprikos;
- 3 šaukštų sojų padažo;
- 2 šaukštų rudojo cukraus;
- 2 šaukštų ryžių acto;
- 2 šaukštų krakmolo;
- 2 šaukštų pomidorų padažo;
- 1 šaukšto sezamo sėklų;
- 200 ml vandens;
- kelių žiupsnių maltų Kajeno pipirų (priklausomai nuo to, kokio aštrumo maistą mėgstate);
- aliejaus kepimui;
- ryšelio šviežių petražolių;
- druskos, pipirų.
Gaminimo eiga
Svogūną smulkiai sukapojame. Papriką supjaustome stambiais gabalėliais, baklažaną stambiais kubeliais ar stačiakampiais – čia kaip pavyks.
Keptuvėje įkaitiname aliejų, suberiame daržoves ir apkepame, kol šiek tiek suminkštės. Tuo metu sumaišome sojų padažą su cukrumi, actu, krakmolu, pomidorų padažu ir vandeniu. Suberiame sezamo sėklas ir maltus kajeno pipirus.
Pilame padažą ant daržovių ir troškiname dar šiek tiek, kol daržovės pakankamai suminkštės (aš mėgstu dar šiek tiek traškias).
Pagardiname druska, pipirais ir kapotomis petražolėmis.
Patiekiame su ryžiais ar duona.
Šaltinis – „Braškės su pipirais“