Šis pyragas idealus ne tik kaip desertas, bet ir kaip maistingas užkandis, kurį galima įdėti vaikams į priešpiečių dėžutę.
Gaminant ypatingai progai, galima patiekti su kremu, uogiene ar sirupu.
Šio pyrago ypač žemas glikemijos indeksas ir mažas kaloringumas.
Reikės:
- 3 didelių obuolių, supjaustytų kubeliais
- 250 g maltų migdolų
- 2 arbatinių šaukštelių cinamono
- 0,5 šaukštelio kepimo miltelių
- 3 vidutinio dydžio kiaušinių
- 150 g beržų cukraus ar kito saldiklio
- 85 g migdolų drožlių pyragui apibarstyti
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių karščio. Išklokite 20 cm x 30 cm dydžio kepimo indą kepimo popieriumi.
Obuolius, migdolus, cinamoną ir kepimo miltelius sumaišykite inde. Kitame inde išplakite kiaušinius ir beržų cukrų, kol masė taps kreminė ir po truputį pradės tirštėti.
Iš lėto supilkite obuolių masę į kiaušinius, saugodami oro burbuliukus, susidariusius kiaušinių masėje. Nedelsiant perpilkite pyrago masę į kepimo indą ir užbarstykite migdolų drožlių.
Kepkite apie 45-50 minučių, kol pyrago viršus truputėlį paruduos ir sukietės.
Prieš patiekiant reikia atvėsinti ir supjaustyti trikampio formos gabalėliais. Skanaus!