2 kiaušinių;
3 stiklinių miltų (stiklinė 200 ml);
1,5 a. š. kepimo miltelių;
0,5 a. š. druskos;
200 g sviesto;
180 g cukraus;
70 g džiovintų spanguolių;
200 g baltojo šokolado.
Spanguoles užpilame karštu vandeniu ir paliekame išbrinkti.
Sviestą su cukrumi plakame mikseriu, kol masė taps puri (apie 3-4 min.). Įmušame kiaušinius, vėl gerai išplakame. Beriame druską, kepimo miltelius, miltus, spanguoles ir viską šaukštu išmaišome.
Tešla bus lipni. Šlapiomis rankomis formuojame graikinio riešuto dydžio rutuliukus ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos maždaug 5 cm. atstumu vienas juo kito – kepdami jie išsiplės į šonus (kamuoliukų suploti nereikia).
Kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min., arba kol sausainiai gražiai paruduoja.
Atvėsiname ant grotelių. Ištirpiname šokoladą, įmerkiame sausainio šoną, nuvarviname šokolado perteklių, dedame ant kepimo popieriaus ir statome į šaldytuvą sustingti. Skanaus!
P.S. Apibūdinsiu paprastai – tobuli.
Šaltinis – „Jurgittos receptai“