Jūros kopūstų ir kiaušinių salotos
Reikės:
- karštai rūkytos žuvies;
- džiovintų arba konservuotų jūros kopūstų;
- sojos padažo;
- alyvuogių aliejaus;
- sezamų aliejaus;
- česnako;
- sezamų sėklų;
- virtų kiaušinių;
- šviežių agurkų.
Kaip gaminti
Į sūrų vandenį pamerkite džiovintus jūros kopūstus (galima naudoti ir konservuotus).
Šiaudeliais susmulkinkite vieną ilgavaisį agurką ir užpilkite sojos, česnako, šaukštelio cukraus, šlakelio sezamų aliejaus bei alyvų aliejaus mišiniu.
Paskrudinkite sezamų – įprastų ir juodųjų.
Gan stambiai (pavyzdžiui, į aštuonias dalis) supjaustykite virtą kiaušinį, susmulkinkite žuvį. Viską išmaišykite.
Skanaus!