Kvietinė duonelė su saulėje džiovintais pomidorais

Kai paragavau Deivydo Praspaliausko duonos, vėl užsimaniau kepti duoną. Naminę, minkštutėlę, dar šiltą užsitepti sviestu. Mmmm... Todėl vakar kepiau kvietinę duonelę su mielėmis. Pridėjau saulėje džiovintų pomidorų aliejuje bei Provanso žolelių. Gera duonelė. Kepsiu dar ir su visokiais kitokiais priedais.

Naminė duonelė su džiovintais pomidorais ir Provanso žolelėmis.<br>Nuotr. iš „Braškės su pipirais“.
Naminė duonelė su džiovintais pomidorais ir Provanso žolelėmis.<br>Nuotr. iš „Braškės su pipirais“.
Daugiau nuotraukų (1)

Beata, „Braškės su pipirais“

2015-04-14 19:03, atnaujinta 2018-01-06 19:47

Kvietinė duonelė su saulėje džiovintais pomidorais

2 kepalėliams reikės:

250 ml vandens

1 a.š. druskos

2 š. cukraus

25 g šviežių mielių

550 g miltų

60 g saulėje džiovintų pomidorų aliejuje (supjaustytų kubeliais)

1 a.š. Provanso žolelių

2 š. aliejaus

Mieles sumaišome su cukrumi, palaukiame kol suaktyvės. Miltuose su druska padarome duobutę, supilame vos šiltą vandenį, aliejų, suberiame Provanso žoleles ir užminkome tešlą. Pabaigoje įmaišome saulėje džiovintus pomidorus. Pastatome uždengtą tešlą šiltai pakilti.

Pakilusią tešlą padaliname į dvi dalis ir suformuojame du gražius apvalučius kepalėlius. Juos dedame ant kepimo skardos ir uždengiame bei paliekame dar kart pakilti. Pakilusių kepalėlių viršuje įpjauname peiliu kryžių ir kišame skardą į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių. Kepame apie 30-35 min.

Šaltinis – „Braškės su pipirais“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.