Kvietinė duonelė su saulėje džiovintais pomidorais
2 kepalėliams reikės:
250 ml vandens
1 a.š. druskos
2 š. cukraus
25 g šviežių mielių
550 g miltų
60 g saulėje džiovintų pomidorų aliejuje (supjaustytų kubeliais)
1 a.š. Provanso žolelių
2 š. aliejaus
Mieles sumaišome su cukrumi, palaukiame kol suaktyvės. Miltuose su druska padarome duobutę, supilame vos šiltą vandenį, aliejų, suberiame Provanso žoleles ir užminkome tešlą. Pabaigoje įmaišome saulėje džiovintus pomidorus. Pastatome uždengtą tešlą šiltai pakilti.
Pakilusią tešlą padaliname į dvi dalis ir suformuojame du gražius apvalučius kepalėlius. Juos dedame ant kepimo skardos ir uždengiame bei paliekame dar kart pakilti. Pakilusių kepalėlių viršuje įpjauname peiliu kryžių ir kišame skardą į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių. Kepame apie 30-35 min.
Šaltinis – „Braškės su pipirais“