„Organizuodami „Darom“, jau seniai peržengėme aplinkos tvarkymo akcijos ribas – tai visą Lietuvą vienijanti bendruomeniška pavasario šventė. Bendrumo jausmą dar labiau stiprina po jos antri metai organizuojamos masinės iškylos, kurios sukuria puikią progą gyvai aptarti pirmuosius akcijos rezultatus, išgirsti joje dalyvavusių atsiliepimus, betarpiškai padėkoti jos savanoriams.
Buvimas kartu sutvarkytoje aplinkoje, valgio drauge ruošimas ir dalinimasis suteikia įkvėpimo ateities aplinkosaugos iniciatyvoms“, – sakė judėjimo „Darom“ vadovė Roberta Ažukaitė.
Vilniuje vykusios „Darom“ iškylos dalyvių vaišėmis rūpinosi ir prieskonių gamintoja „Santa Maria“, supažindinusi vilniečius su piknikų gimtinės – JAV lauko iškilų tradicijomis, joms skirtais produktais bei pristačiusi skanių, sultingų ir kvapnių lauko kepsnių idėjų.
Pateikiame vieno jų receptą.
Kepta lašiša su traškiais šoninės gabalėliais
4 porcijoms reikės:
1,5 kg lašišos filė
1,5 valg. š. druskos
„Santa Maria Kentuchy Whisky“ amerikietiško lauko kepsnių padažo
300 g šoninės, pjaustytos kubeliais
1 žaliosios citrinos skiltelių
0,5 raudonos aitriosios paprikos, supjaustytos griežinėliais
5 svogūnų laiškų, susmulkintų
0,5 ryšulėlio šviežių kalendrų
Įtrinkite lašišą amerikietišku lauko kepsnių padažu ir padėkite odele žemyn ant kepsninės grotelių. Kepkite netiesioginėje kaitroje apie 25 minutes.
Paskrudinkite šoninę ant keptuvės ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.
Iškeptą lašišą išimkite iš kepsninės ir papuoškite traškiais šoninės gabaliukais, žaliosios citrinos skiltelėmis, aitriosios paprikos griežinėliais ir svogūnų laiškais, užbarstykite smulkintų kalendrų. Skanaus!