Trijų sluoksnių pyragas su karamelizuotu pienu ir riešutais

Šis receptas adaptuotas iš „Na Miotle“.

Pyragas su riešutais ir morengu.<br>Nuotr. iš „Braškės su pipirais“.
Pyragas su riešutais ir morengu.<br>Nuotr. iš „Braškės su pipirais“.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 28, 2015, 4:00 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 2:44 PM

Tešla:

250 g miltų;

125 g šalto sviesto;

80 g cukraus;

3 tryniai;

žiupsnis druskos.

Visus ingredientus, išskyrus trynius, sudedam į virtuvinį kombainą ir su peilio antgaliu išsukam iki trupinių (galima rankomis, bet ilgiau užtruks). Sudedam trynius ir užminkome tešlą. Padedam šaltai vienai valandai.

Įdaras:

1 skardinė Rokiškio karamelizuoto kondensuoto pieno;

50 g sviesto;

50 ml pieno;

1,5 stiklinės lazdyno riešutų.

Sviestą su abiejų rūšių pienu sudedame į puodą ir verdame vis pamaišydami ant mažos ugnies apie 20 min. Tada suberiame riešutus ir paliekame pravėsti, kol iškepsime pagrindą.

Morengas:

3 baltymai;

1 stiklinė cukraus.

Išplakame baltymus iki standžių putų, tada po truputį beriame cukrų ir plakame, kol visas cukrus ištirps.

Papuošimas:

Juodas šokoladas;

Šlakelis pieno.

Atšalusią tešlą pirštais ar kočėlu tolygiai paskirstome kepimo formoje, išklotoje kepimo popieriumi, ir kepame 20 min. 200 laipsnių temperatūroje.

Kai tešla apkeps, supilame ant jos karamelinę masę ir ant viršaus tolygiai paskirstome išplaktus baltymus. Dedame į 140 laipsnių orkaitę ir kepame apie 30-40 min.

Kai pyragas iškeps, puošiame su piene tirpintu šokoladu. Labai, labai skanu!

Šaltinis – „Braškės su pipirais“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.