Reikės:
- 1 vištienos krūtinėlės
- 12 karšto rūkymo šoninės griežinėlių (originale Parmos kumpis)
- druskos, pipirų
- 50-100 ml grietinėlės
Įdarui reikės:
- 2-3 šaukštų minkšto sviesto
- 2 šaukštų šaldytų sukapotų petražolių (aišku smagiau, jei turite šviežių)
- 2 šaukštų šaldytų sukapotų krapų
- 1-2 česnako skiltelių
- saujos tarkuoto kietojo sūrio (naudojau 18 mėn. brandintą „Džiugą“)
Česnako skiltelę išspaudžiame ir sudedame į sviestą, ten pat suberiame sūrį ir žoleles. Viską išsukame šaukštu.
Vištienos krūtinėlę susipjaustome kepsneliais – man pavyko padaryti 12 plonų kepsnelių. Juos šiek tiek pamušame, tada įtriname druska ir pipirais. Ant kepsnelio galo dedame šaukštelį įdaro ir jį susukame. Taip paruoštą suktinuką dar apsukame šoninės griežinėliu ir dedame į kepimo indą, šiek tiek suteptą aliejumi. Taip pasiruošiame visus suktinukus ir sudedame vieną šalia kito. Užpilame grietinėlę.
Kadangi man norėjosi ir garnyno kartu, nulupau 5 bulves, supjausčiau į 4 pailgas skilteles, kurias 10 min. (nuo užvirimo) viriau pasūdytame vandenyje. Tada nukošiau, įpyliau 2-3 šaukštus aliejaus, šiek tiek druskos, džiovinto raudonėlio ir išmaišiau. Bulves sudėjau šalia suktinukų.
Kepimo indą dedame į įkaintą iki 180 C orkaitę ir kepame apie 35-45 minutes. Bulvės turėtų būti iškepusios, šoninė apskrudusi.
Šaltinis – „Braškės su pipirais“