Vasaros hitas: tortas su baltuoju šokoladu ir braškėmis

Elegantiškas vasaros skanėstas.<br>Stopkadras iš „Youtube“.
Elegantiškas vasaros skanėstas.<br>Stopkadras iš „Youtube“.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 15, 2015, 4:24 PM, atnaujinta Nov 22, 2017, 7:21 AM

Šis purus, gaivus ir tikrai vasariškas tortas gali tapti jūsų mėgstamiausiu – traškus pagrindas puikiai dera su puriu baltojo šokolado sluoksniu, o viską vainikuoja braškėmis kvepiantys putėsiai.

Raitomės rankovės ir imamės darbo! Kaip jį pagaminti, moko  „Home cooking adventure“ – žemiau rasite vaizdo medžiagą.

Ingredientai:

300 g braškių

50 g cukraus

10 g želatinos miltelių

250 g sausainių

80 g sviesto (jį reikia išlydyti)

200 g baltojo šokolado

550 g riebios grietinėlės

Braškes perpjaukite perpus, dėkite į nedidelį puodelį, užberkite 50 g cukraus ir pavirkite, kol cukrus ištirps. Suplakite masę blenderiu.

5 g želatinos užpilkite 2 šaukštais vandens, palaikykite, kol želatina išbrinks, o po to pašildykite ant viryklės, kad ji ištirptų. Supilkite į trintų braškių masę, išmaišykite ir palikite kambario temperatūroje.

Pagrindui sausainius susmulkinkite smulkintuvu, įpilkite lydyto sviesto, trinkite, kol trupiniai sulips. Mase išklokite 20 cm skersmens torto formą, gerai suspauskite ir padėkite į šaldytuvą.

Baltojo šokolado masei sudėkite į indą šokoladą, įpilkite 150 g grietinėlės ir virš garų vonelės maišykite, kol šokoladas ištirps.

5 g želatinos užpilkite pora šaukštų vandens, palaikykite, po to pašildykite, kol želatina ištirps. Supilkite į šokolado masę, išmaišykite. Palikite kambario temperatūroje.

200 g grietinėlės gerai išplakite, supilkite baltojo šokolado masę. Supilkite ją ant torto pagrindo ir dėkite į šaldytuvą 15-20 min.

Likusius 200 g grietinėlės taip pat išplakite iki purumo, supilkite braškių masę, gerai sumaišykite ir supilkite ant baltojo šokolado masės.

Šaldykite mažiausiai 4 valandas arba pernakt. Išimant pašildykite peilį ir apipjaukite torto kraštus. Puoškite šviežiomis braškėmis. Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.