Tai nėra profesionaliai keptas sūrio tortas. Jis paprastas, nesunkiai pagaminamas. Jei norite profesionalaus torto, reiktų kepti vandens vonelėj, kad nesutrūktų. Kepiau paprastai, be vandens vonelių, tik formos apačią apvyniokite folija, kad neišbėgtų riebalai ir nepritaškytų orkaitės.
Kepimo formą padėkite ant kitos didesnės formos, jei riebalai ištekėtų, nebūtų netvarkos. Taigi, kepant paprastai tortas šiek tiek gali įtrūkti. Man įtrūko per viduriuką. Tačiau kadangi vėliau torto viršų reikia aptepti džemu ir puošti uogomis, tai mažų mažiausia problema, nes nieko nesimato, o skonis nuo to tikrai nenukenčia. Vis dėlto jei norite tobulo sūrio torto be jokių įtrūkimų kepkite vandens vonelėje.
Receptą pateikiu dviems skirtingoms kepimo formoms – 25 cm formai ir 18 cm (skliausteliuose nurodyti reikalingi produktų kiekiai 18 cm formai). Pati kepiau mažesnį 18 cm tortuką.
Kepti reikia lygiai, kiek nurodyta recepte. Tortas iškepęs, jei kraštai tvirti, o viduriukas šiek tiek „banguoja“ pakrutinus formą.
Ingredientai 25 cm torto formai nuimamais kraštais (skliausteliuose kiekiai 18 cm torto formai)
1 puodelis – 250 ml
Sausainių pagrindui:
- 1 1/4 puodelio sausainių trupinių (10 didelių sausainių) – (230 ml arba 6-7 sausainiai);
- 6 šaukštai tirpinto sviesto – (3 1/2 šaukšto);
- 1/4 puodelio (60 ml) cukraus – (35 ml).
Įdarui:
- 1150 g kreminio sūrio (varškės) – (640 g);
- 1 puodelis (250 ml) grietinės – (140 ml);
- 4 kiaušiniai – (2);
- 1 1/2 puodelio (375 ml) cukraus – (210 ml);
- 1/4 puodelio (60 ml) miltų – (35 ml);
- 1 šaukštelis druskos – (1/2 šaukštelio);
- 1 šaukštelis vanilės ekstrakto – (1/2 šaukštelio).
Papuošimui:
- šiek tiek džemo, aviečių, mėlynių.
Gaminimo eiga
1. Orkaitę įkaitinkite iki 160º C. Folija apvyniokite 25 cm torto formos (nuimamais kraštais) apačią, o vidų ištepkite riebalais.
2. Sausainius susmulkinkite ir sumaišykite su tirpintu sviestu ir cukrumi. Sausainių mase išklokite kepimo formą, gerai suspauskite ir dėkite į orkaitę kepti 8 minutėms. Palikite atvėsti, kol gaminsite įdarą.
3. Įdarui visus produktus gerai suplakite mikseriu.
4. Pilkite įdarą į formą ir dėkite kepti tiksliai 1 valandai 20 minučių.
5. Kai iškeps, atvėsinkite kambario temperatūroje, vėliau nakčiai dėkite į šaldytuvą.
6. Džemą pakaitinkite mažame puode, užtepkite ant torto viršaus ir papuoškite uogomis: avietėmis ir mėlynėmis ar kitomis jums patinkančiomis.
Daugiau – bakingsecrets.lt