Kuo pagardinti vandenį, kad jį gertų ir tie, kurie jo nemėgsta

Į Lietuvą atsiritus karščio bangai gydytojai, sveikatos organizacijos bei mitybos specialistai perspėja gyventojus apie galimą žalą sveikatai ir būtinybę šiomis dienomis vartoti pakankamai skysčių. Tačiau ne paslaptis, jog daugeliui paprastas vanduo – tiesiog neskanus, todėl sunku prisiversti išgerti rekomenduojamą jo kiekį.

Jei pageidaujama vėsesnio vandens, į ąsotėlį galima įberti ledukų.<br>123rf nuotr.
Jei pageidaujama vėsesnio vandens, į ąsotėlį galima įberti ledukų.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 7, 2015, 4:41 PM, atnaujinta Oct 21, 2017, 3:43 PM

Tiems, kurie patenka į šią kategoriją žmonių, prekybos tinklo „IKI“ kulinarė Aistė Rasmussen pataria, kaip ir kuo paskaninti paprastą vandenį, kad jį būtų maloniau gerti.

Pasak A. Rasmussen, vandenį gardinti galima įvairiais produktais, kuriuos turite savo šaldytuve. Tai yra patogu, kadangi vanduo skonius sugeria ganėtinai greitai – vos per keletą valandų, o jį galima gerti iki trijų parų. Tokį vandenį pasigaminti yra visiškai nesudėtinga, bet net ir čia – vietos improvizacijai apstu.

„Vanduo ruošiamas į ąsotėlį ar kitą norimą talpą įpilant vandens bei sudedant norimus ingredientus. Jei pageidaujama vėsesnio vandens, į ąsotėlį galima įberti ledukų arba palaikyti jį šaldytuve. Paprastą vandenį taip pat galima maišyti su gazuotu mineraliniu ir mėgautis lengvu naminiu limonadu“, – pataria prekybos tinklo „IKI“ kulinarė.

Patarimai, kuo gardinti vandenį

Vaisiais. Išspauskite vienos citrinos, greipfruto, žaliosios citrinos ar apelsino sulčių į vandens ąsotėlį. Gamindami patiekalus iš vaisių ar spausdami sultis namuose, neišmeskite panaudotų jų puselių, jas įmeskite į vandenį. Net ir iš išspausto vaisiaus vanduo prisigers malonaus citrusų skonio. Į ąsotį galima dėti ir kitus vaisius – pavyzdžiui ananaso, mango, kivių skilteles, granato sėklytes.

Uogomis. Vandenį labai greitai galima pasiskaninti sutrinant stiklinėje keletą uogų ar įdedant į ją šaukštą uogienės ir viską užpilant vandeniu.

Kai kuriomis daržovėmis. Vandenį dar gaivesniu padaro keletas griežinėlių agurkų, taip pat galima įdėti pankolio lapų, čija (ispaninio šalavijo) sėklų.

Prieskoniais. Turbūt daugeliui yra girdėta, jog vandeniui ypatingą skonį suteikia keletas mėtų lapelių, tačiau norintiems kiek švelnesnio skonio, rekomenduojama rinktis melisą. Į vandenį taip pat puikiai tinka įberti šviežio baziliko lapelių ir net čiobrelio, rozmarino ar levandos šakelę. Ypatingą skonį vandeniui suteiks į jį įdėta cinamono lazdelė ar panaudota vanilės ankštis.

Arbata. Žolelių, žalią ar vaisinę arbatą atvėsinkite ir sumaišykite su šaltu vandeniu ar ledukais.

Ledo kubeliais. Šaldytuve visuomet paranku turėti užšaldytų uogų, mandarino skiltelių, granato sėklyčių, ananaso, meliono, arbūzo gabaliukų, kuriuos galėtumėte panaudoti tiek gaminant desertus, tiek atvėsinant ir paskaninant vandenį. Taip pat išmėginkite į ledo formeles užšaldyti kavą. Kavos ledukus suberkite į vandenį, jei norite, įpilkite šiek tiek pieno.

Kiti pagardai. Į paprastą vandenį įlašinkite keletą lašų rožių vandens esencijos, galite taip pat įdėti šaukštą medaus ar įtarkuoti imbiero. Vandenį galite skaninti šlakeliu mėgstamų sulčių ar limonado.

Tai tik keletas pagrindinių ingredientų, kurie puikiai tiks jūsų vandeniui pagardinti ir suteiks jam daugiau vasaros skonio. Šiuos ingredientus derinkite tarpusavyje, ieškokite savo mėgstamiausios kombinacijos ir jei vanduo netaps vienu mėgstamiausių jūsų gėrimu, tai bent jau bus maloniau jį gurkšnoti, kai už lango šitoks karštis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.