Kepimo formos: 21 cm. apvali, arba stačiakampė 18x24 cm.
Tešlai:
- 100 g juodojo šokolado;
- 50 g cukraus;
- 120 g sviesto;
- 130 g miltų;
- 2 dideli kiaušiniai;
- 1 a.š. kepimo miltelių;
- žiupsnelis druskos.
Įdarui:
- 300 g kreminės varškės;
- 300 g vyšnių (tiks ir šaldytos, ir šviežios);
- 100 g cukraus;
- 1 mažas kiaušinis.
Tešla. Puode ant nedidelės ugnies ištirpiname sviestą su šokoladu. Paliekame atvėsti. Kiaušinius, cukrų ir druską mikseriu plakame, kol ištirpsta cukrus (masė padvigubėja). Supilame šokoladą, išplakame. Beriame miltus su kepimo milteliais ir nedideliu greičiu mikseriu gerai išplakame.
Įdaras. Įdarui šaukštu dubenyje ištiriname varškę, kiaušinius ir cukrų. Masė turi būti maždaug kremo konsistencijos.
Surinkimas. Kepimo formą ištepame sviestu arba išklojame kepimo popieriumi. Pilame 1/3 tešlos, paskirstome ant viso dugno. Dedame 1/2 varškės masės, vėl mentele paskirstome per visą plotą. Ant varškės išdėliojame pusę vyšnių (šaldytas reikia atšildyti). Toliau vėl pilame tešlą, ant jos varškė ir vyšnios, ir paskutinis sluoksnis – tešla (pyrago viršus).
Jei nepavyks gražiai užtepti tešlos ant varškės masės (abi masės gali gautis skirtingo tirštumo) – nieko tokio, viskas vis tiek puikiai iškeps. Kepame iki 180-190°C įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. (tikriname mediniu pagaliuku). Pyragą būtinai visiškai atvėsiname. Atvėsusį galima apšlakstyti juoduoju šokoladu. Skanaus!
P.S. Dar vienas receptas į mano kartojamų sąrašą. Rekomenduoju. Jei naudosite paprastą varškę, pertrinkite ją per sietelį.
Šaltinis – „Jurgittos receptai“