Plėšomas cinamono juostelių pyragas: ar būna tobuliau?

Po plėšomos picos pasisekimo (recepą rasite čia) žinojau, kad būtinai mėginsiu ir saldų plėšomo pyrago variantą. Jau numaniau, jog rezultatas bus taip pat puikus. Ir tikrai taip – pyragas labai skanus, juostelė po juostelės, ir vienu prisėdimu daugiau nei pusės pyrago neliko.

Plėšomas cinamono juostelių pyragas.<br>Nuotr. iš bakingsecrets.lt
Plėšomas cinamono juostelių pyragas.<br>Nuotr. iš bakingsecrets.lt
Plėšomas cinamono juostelių pyragas.<br>Nuotr. iš bakingsecrets.lt
Plėšomas cinamono juostelių pyragas.<br>Nuotr. iš bakingsecrets.lt
Plėšomas cinamono juostelių pyragas.<br>Nuotr. iš bakingsecrets.lt
Plėšomas cinamono juostelių pyragas.<br>Nuotr. iš bakingsecrets.lt
Plėšomas cinamono juostelių pyragas.<br>Nuotr. iš bakingsecrets.lt
Plėšomas cinamono juostelių pyragas.<br>Nuotr. iš bakingsecrets.lt
Daugiau nuotraukų (4)

Ernesta Videikienė, „Baking secrets“

Sep 16, 2015, 1:46 PM, atnaujinta Sep 11, 2023, 10:43 AM

Kai taip nutinka, dažniausiai receptą įvardinu tobulu ar bent jau labai arti to. Tuščia lėkštė, mano akimis, geriausias patiekalo įvertinimas. Na, dar lydimieji garsai: mmm, vau, ohoho taipogi. Šis kepinys ir buvo palydėtas „mmmm“ skambesiu.

Mano recepto ir skonio vertinimas – penki balai iš penkių. Tobula, būtinai kartosiu.

Plėšomas cinamono juostelių pyragas

Receptas adaptuotas iš „Citrinos žievelė“

Ingredientai nedidelei 14 x 24 cm pailgai formai

1 puodelis – 250 ml

Tešlai

  • 400 g miltų
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 1/3 puodelio (80 ml) pieno
  • 50 g sviesto
  • 1/4 puodelio (60 ml) šilto vandens
  • 1/4 puodelio (50 g) cukraus
  • 2 šaukšteliai (apie 8 g) sausų mielių
  • 2 kiaušiniai
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto

Įdarui

  • 50 g tirpinto sviesto
  • 3/4 puodelio (150 g) cukraus
  • 2 1/2 šaukštelio cinamono

Gaminimo eiga

Pieną pakaitinkite. Palikite atvėsti iki kambario temperatūros. Tuomet supilkite šiltą vandenį, dėkite pusę cukraus ir mieles, išmaišykite ir leiskite pastovėti keletą minučių, kol mielės pradės veikti, rūgti, putoti.

Sviestą ištirpinkite, atvėsinkite.

Į dubenį suberkite miltus, druską, likusį cukrų. Supilkite šiek tiek šakute paplaktus kiaušinius su vanile. Pilkite pieno-mielių mišinį bei tirpintą sviestą, išmaišykite ir užminkykite tešlą. Minkykite apie 5-10 minučių, kol tešla taps glotni ir švelni. Dėkite tešlą į aliejumi pateptą dubenį, aptepkite šlakeliu aliejaus, kad nesusidarytų plutelė, dubenį apvyniokite plėvele ir palikite valandai ar dviems pakilti.

Kai tešla pakils, iškočiokite 25x50 cm stačiakampį.

Ištepkite tešlą tirpintu sviestu ir pabarstykite cukraus-cinamono mišiniu.

Supjaustykite tešlos stačiakampį į šešias lygias dalis (kiekviena dalis apie 8 cm pločio), o tuomet kiekvieną dalį dar į 3 dalis. Į vieną krūvelę sudėkite po 3-4 kvadratėlius. Paeiliui sustatykite juos į riebalais išteptą ir kepimo popieriumi išklotą formą. Uždenkite formą plėvele ir palikite apie 30 minučių, kad pakiltų.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių ir kepkite pyragą 30-40 minučių, kol paruduos.

Daugiau – bakingsecrets.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.