Bet ta konsistencija stebina. Pyrago dažniausiai laukiama puraus. Aš net nusipirkau šaldytų vaisių, kad vaisių padažą prie jo pasidaryti galėčiau. Bet manau, kad jis čia net nedera. Šio pyrago konsistencija kitokia. Jis ne purus, jis ne guminis, bet toks velniškai standus. Ir skanus (pabrėžiu dar kartą).
Maniškis paragavęs klausė, iš ko jis čia: varškės? Sūrio? Šiaip gi jis tokių nevalgo, bet šis stebėtinai geras. Žodžiu, jei esat taip pat smalsūs kaip ir aš, bandykite ir duokite žinoti kaip jums patiko.
O šiam pyragui sunaudojau (ėmiau 18 cm skersmens formelę, bet, aišku, tinka ir visos kitos iki 22 cm):
- skardinę kondensuoto pieno
- 4 kiaušinius
- 150 g miltų
- 1/2 a.š. kepimo miltelių
- 50 g lydyto sviesto
Visus produktus gerai išplakite ir supilkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą.
Kepkite 45 min. 175°-180° laipsnių temperatūroje. Orkaitę išjunkite ir pyragą dar palaikykite joje 10 min., kad galutinai iškeptų.
Ištraukite lauk ir palikite visiškai atvėsti. Skanaus!
Daugiau receptų – tinklaraštyje „Aguonėlė“
Turinys pirmą kartą publikuotas 2015 metų rugsėjo 17 dieną.