Paprastas, bet neprastas varškės pyragas su slyvomis

Kas gi nemėgsta varškės pyragų? Ne išimtis – ir aš. Pamatau kokį receptą, ir iškart noriu išbandyti. Šis – tikrai labai skanus. Įdaras turtingo skonio, aromatingas. Tiesa, mano slyvos buvo rūgščios, teko net nosį suraukti nuo rūgšties. Bet viskas puikiai dera tarpusavyje ir labai skanu, o ir atrodo labai neblogai. Pyragas nuo stalo dingo mažiau nei per 24 valandas.

Varškės pyragas su slyvomis.<br>Nuotr. iš backingsecrests.com
Varškės pyragas su slyvomis.<br>Nuotr. iš backingsecrests.com
Varškės pyragas su slyvomis.<br>Nuotr. iš backingsecrests.com
Varškės pyragas su slyvomis.<br>Nuotr. iš backingsecrests.com
Daugiau nuotraukų (2)

Ernesta Videikienė, „Baking secrets“

2015-09-29 14:11, atnaujinta 2023-09-22 11:28

Varškės pyragas su slyvomis

Receptas adaptuotas iš Širšių lizdas

Ingredientai

23 cm skersmens apvaliai torto formai

Tešlai:

  • 250 g miltų;
  • 1/2 šaukštelio kepimo miltelių;
  • žiupsnelis druskos;
  • 125 g šalto sviesto;
  • 125 g cukraus;
  • 1 1/2 šaukšto grietinės.

Įdarui:

  • 500 g varškės;
  • 125 g tirpinto sviesto;
  • 125 g cukraus;
  • 3 kiaušiniai;
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto;
  • 1/2 citrinos tarkuotos žievelės;
  • žiupsnelis druskos.

Viršui:

  • truputis abrikosų džemo ar skysto medaus;
  • kelių slyvų.

Gaminimo eiga

Miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų sumaišykite. Šaltą sviestą įtarkuokite arba supjaustykite nedideliais kubeliais. Trinkite viską tarp pirštų, kol gausis trupinių masė. Dėkite grietinės, užminkykite tešlą. Suvyniokite į plėvelę ir dėkite į šaldytuvą.

Įdarui trynius išplakite su cukrumi, vanile ir druska. Supilkite tirpintą sviestą, sudėkite citrinos žievelę ir varškę. Gerai išsukite. Baltymus išplakite atskirai iki standumo ir palengva įmaišykite į įdarą.

Orkaitę įkaitinkite iki 165-170 laipsnių, kepimo popieriumi išklokite kepimo formą.

3/4 tešlos sutarkuokite į formą, suformuokite kraštelius. Ant viršaus supilkite varškės įdarą. Kepkite 25-30 minučių.

Išimkite iš orkaitės. Pyrago viršų aptepkite džemu ar skystu medumi, išdėliokite puselėmis supjaustytas slyvas. Ant viršaus užtarkuokite likusią tešlą. Dėkite atgal į orkaitę ir dar kepkite 20-25 minutes, kol gražiai pagels.

Patarimai, pastebėjimai. Aš kepiau iš pusės normos 18 cm skersmens formoje.

Pagal orginalų receptą į įdarą reikėjo įdėti šaukštą krakmolo, tik aš jį visai užmiršau. Viskas puikiai gavosi ir be jo.

Pyragą aptepiau skystu medumi ir tuomet išdėliojau slyvas. Taip slyvos geriau laikosi.

Slyvas pjausčiau per pusę, išėmiau kauliuką ir sudėjau ant pyrago. Sunaudojau 3-4 slyvas.

Mano recepto ir skonio vertinimas – keturi balai iš penkių. Labai skanu, kartosiu.

Daugiau – bakingsecrets.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.