Bulvių mėgėjams patiks: paprastas ir skanus apkepas

Skanus, paprastas patiekalas bulvių mėgėjams, kurį galima kepti ir orkaitėje, ir keptuvėje.

Bulvių apkepas.<br>Nuotr. iš „Jurgittos receptai“.
Bulvių apkepas.<br>Nuotr. iš „Jurgittos receptai“.
Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Adomavičiūtė, „Jurgittos receptai“

Oct 7, 2015, 12:45 PM, atnaujinta Nov 2, 2021, 11:45 AM

Reikės:

  • 1 kg bulvių;
  • 2 didelių morkų;
  • 1 didelio svogūno;
  • 4 skiltelių česnako; 
  • 4 v. š. miltų; 
  • 3 kiaušinių;
  • 3 v. š. aliejaus;
  • žiupsnelio muskato riešuto;
  • druskos;
  • pipirų.

Bulves, morkas ir svogūnus sutarkuokite stambia trintuve (atsipjaukite keletą svogūno žiedų apkepui papuošti). Susmulkinkite česnaką. Viską išmaišykite.

Išplakite kiaušinius su druska, pipirais, muskato riešutu, suberkite ir išmaišykite miltus, supilkite aliejų. Dubenyje nuo daržovių susidariusį skystį nupilkite. Supilkite į daržoves skystą mišinį, išmaišykite, viską sudėkite į riebalais išteptą formą, ant viršaus sudėkite svogūno žiedus arba pusžiedžius, ir kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min., arba kol apkepas iškeps.

Patiekite su pomidorų padažu, grietine arba su savo mėgstamu padažu. Skanaus!

Šaltinis – „Jurgittos receptai“

Turinys pirmą kartą publikuotas 2015 metų spalio 7 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.