Reikės:
- 1 kg bulvių;
- 2 didelių morkų;
- 1 didelio svogūno;
- 4 skiltelių česnako;
- 4 v. š. miltų;
- 3 kiaušinių;
- 3 v. š. aliejaus;
- žiupsnelio muskato riešuto;
- druskos;
- pipirų.
Bulves, morkas ir svogūnus sutarkuokite stambia trintuve (atsipjaukite keletą svogūno žiedų apkepui papuošti). Susmulkinkite česnaką. Viską išmaišykite.
Išplakite kiaušinius su druska, pipirais, muskato riešutu, suberkite ir išmaišykite miltus, supilkite aliejų. Dubenyje nuo daržovių susidariusį skystį nupilkite. Supilkite į daržoves skystą mišinį, išmaišykite, viską sudėkite į riebalais išteptą formą, ant viršaus sudėkite svogūno žiedus arba pusžiedžius, ir kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min., arba kol apkepas iškeps.
Patiekite su pomidorų padažu, grietine arba su savo mėgstamu padažu. Skanaus!
Šaltinis – „Jurgittos receptai“
Turinys pirmą kartą publikuotas 2015 metų spalio 7 dieną.