Apelsinais kvepiantis moliūgų ir maskarponės pyragas

Sunkiausia buvo sugalvoti šiam receptui pavadinimą, nes, rodos, tai moliūgų pyragas, bet labiausiai jame jaučiasi apelsinų skonis! Labai skanu ir gaivu (nors pagamintas iš gana riebių produktų).

Moliūgų ir maskarponės pyragas.<br>Nuotr. iš „Jurgittos receptai“.
Moliūgų ir maskarponės pyragas.<br>Nuotr. iš „Jurgittos receptai“.
Moliūgų ir maskarponės pyragas.<br>Nuotr. iš „Jurgittos receptai“.
Moliūgų ir maskarponės pyragas.<br>Nuotr. iš „Jurgittos receptai“.
Daugiau nuotraukų (2)

Jurgita Adomavičiūtė, „Jurgittos receptai“

Oct 9, 2015, 12:53 PM, atnaujinta Nov 2, 2021, 11:44 AM

Viršų pabarsčiau trupiniais, kuriuos palikau gamindama pagrindą.

Nesu didelė daržovių mėgėja saldžiuose kepiniuose, bet tai jau nebe pirmas receptas, keičiantis mano skonį.

Ingredientai 22 cm apvaliai formai

Pagrindui:

  • 180-200 g šokoladinių trapių sausainių;
  • 50 g sviesto;
  • 4 v. š. grietinėlės.

Kremui:

  • 400 g moliūgo tyrės (kaip ją gaminti – žemiau);
  • 200 g 35-36% grietinėlės;
  • 250 g maskarponės arba rikotos sūrio;
  • 100 g cukraus pudros (arba pagal skonį);
  • 1 apelsinas;
  • 20 g želatinos;
  • 80 ml šalto vandens.

Moliūgo tyrė. Ji gaminama labai paprastai. Moliūgą nulupkite, supjaustykite nedideliais gabaliukais, sudėkite į orkaitės skardą ir kepkite 180°C temperatūroje, kol suminštės. Kepimo laikas priklauso nuo to, kokio dydžio gabaliukais supjaustysite moliūgą. Aš pjaustau maždaug 3-4 cm kubeliais ir kepu apie 20 min. Iškepusį sutriname virtuviniu kombainu arba kokteilių plaktuvu. Šios tyrės galima pasigaminti daugiau ir užšaldyti.

Pagrindas. Sausainius sutrupiname, supilame išlydytą sviestą ir grietinėlę, gerai išmaišome. Beriame į kepimo popieriumi išklotą formą, paskirstome per visą plotą ir gerai paspaudžiame, kad trupiniai suliptų (ypač prie formos kraštų, kad vėliau nepratekėtų kremas). Pastatome į šaldytuvą.

Kremas. Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti. Moliūgo tyrę, maskarponę ir 50 g cukraus pudros išplakame mikseriu iki vientisos masės. Sudedame nutarkuotą apelsino žievelę ir supilame išspaustas apelsino sultis. Išmaišome.

Želatiną ištirpiname (tik neužviriname), atvėsiname ir įmaišome į kremą. Galiausiai įmaišome su likusia pudra iki standumo išplaktą grietinėlę. Jei visgi matote, kad kreme yra gumuliukų, išplakite jį nedideliu greičiu mikseriu. Pilame kremą ant pagrindo ir dedame į šaldytuvą sustingti.

Šaltinis – „Jurgittos receptai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.