Šeimos stalo delikatesai – švediški kotletai ir bulvių salotos

Visą praėjusią savaitę spaudoje mirgėjo į Lietuvą atvykusių Švedijos karaliaus Karlo XVI ir karalienės Silvijos valstybinio vizito akimirkos. Lietuvą ir Švediją vienija ne tik Baltijos jūra, bet ir panaši virtuvė. Iš savo šaldytuve randamų produktų galite lengvai pasigaminti tradicinius švediškus pietus.

Švedai į kotletus deda bulvių tarkių ir burokėlių.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Švedai į kotletus deda bulvių tarkių ir burokėlių.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Bulvių salotos.<br>123rf nuotr.
Bulvių salotos.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Oct 14, 2015, 4:22 PM, atnaujinta Oct 10, 2017, 1:28 AM

„Kiekvienas gali pasigaminti švedų virtuvės patiekalų. Jų receptai nėra sudėtingi, o visus produktus lengvai galima rasti mūsų parduotuvėse. Švedų virtuvėje gausu saldumynų, saldžios duonos, dažnai užkandžiams jie renkasi sumuštinius. Itin mėgstami – bulvių ir mėsos patiekalai. Esame tikrai panašūs“, – pasakojo RIMI kulinarijos vedėja Elena Sereičkienė.

Kulinarė E. Sereičkienė dalijasi lengvai paruošiamais, bet labai skaniais švedų virtuvės patiekalais, puikiai derančiais kartu ir galinčiais tapti jūsų šeimos pietų favoritais.

Švediškos bulvių salotos

Ingredientai:

600 g bulvių (gali būti su lupena)

60 g marinuotų agurkų

20 g svogūnų laiškų

10 g kaparėlių

200 g turkiško jogurto

majonezo 50 proc. riebumo,

1 v. š. garstyčių

druskos

juodųjų pipirų

Nuplautas bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Tuomet paruoškite užpilą: sumaišykite graikišką jogurtą, majonezą ir garstyčias; į padažą įmaišykite smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus. Mažais kubeliais supjaustykite marinuotus agurkėlius bei kaparėlius. Pagal skonį paskaninkite druska ir pipirais.

Visą užpilą sumaišykite su bulvėmis, pabarstykite smulkintais svogūnų laiškais ir skanaukite.

Švediški kotletai

500 g kiaulienos faršo

200 g virtų burokėlių

170 g bulvių tarkių

80 ml pieno

80 g svogūnų

1 kiaušinio

džiūvėsėlių

druskos

juodųjų pipirų

aliejaus kepimui

Pakepkite smulkiai supjaustytus svogūnus, šiaudeliais supjaustykite virtus burokėlius. Tuomet dideliame inde sumaišykite juos su kiaulienos faršu, bulvių tarkiais, pienu, įmuškite kiaušinį, pagal skonį įberkite prieskonių. Suformuokite apvalios formos kotletus, pavoliokite juos džiūvėsėliuose ir apkepkite ant aliejaus.

Tuomet 10-12 min. kepkite kotletus iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Kotletus galite patiekti su švediška bulvių koše.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.