„Kiekvienas gali pasigaminti švedų virtuvės patiekalų. Jų receptai nėra sudėtingi, o visus produktus lengvai galima rasti mūsų parduotuvėse. Švedų virtuvėje gausu saldumynų, saldžios duonos, dažnai užkandžiams jie renkasi sumuštinius. Itin mėgstami – bulvių ir mėsos patiekalai. Esame tikrai panašūs“, – pasakojo RIMI kulinarijos vedėja Elena Sereičkienė.
Kulinarė E. Sereičkienė dalijasi lengvai paruošiamais, bet labai skaniais švedų virtuvės patiekalais, puikiai derančiais kartu ir galinčiais tapti jūsų šeimos pietų favoritais.
Švediškos bulvių salotos
Ingredientai:
600 g bulvių (gali būti su lupena)
60 g marinuotų agurkų
20 g svogūnų laiškų
10 g kaparėlių
200 g turkiško jogurto
majonezo 50 proc. riebumo,
1 v. š. garstyčių
druskos
juodųjų pipirų
Nuplautas bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Tuomet paruoškite užpilą: sumaišykite graikišką jogurtą, majonezą ir garstyčias; į padažą įmaišykite smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus. Mažais kubeliais supjaustykite marinuotus agurkėlius bei kaparėlius. Pagal skonį paskaninkite druska ir pipirais.
Visą užpilą sumaišykite su bulvėmis, pabarstykite smulkintais svogūnų laiškais ir skanaukite.
Švediški kotletai
500 g kiaulienos faršo
200 g virtų burokėlių
170 g bulvių tarkių
80 ml pieno
80 g svogūnų
1 kiaušinio
džiūvėsėlių
druskos
juodųjų pipirų
aliejaus kepimui
Pakepkite smulkiai supjaustytus svogūnus, šiaudeliais supjaustykite virtus burokėlius. Tuomet dideliame inde sumaišykite juos su kiaulienos faršu, bulvių tarkiais, pienu, įmuškite kiaušinį, pagal skonį įberkite prieskonių. Suformuokite apvalios formos kotletus, pavoliokite juos džiūvėsėliuose ir apkepkite ant aliejaus.
Tuomet 10-12 min. kepkite kotletus iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Kotletus galite patiekti su švediška bulvių koše.