Konsultacijas mitybos klausimais teikianti „Detox atostogos“ programos autorė Gražina Gum siūlo dvi nevirtas košes. Joms paruošti užtruksite vos keletą minučių.
Avižinė košė
Porcijų skaičius: 1
Gaminimo laikas: 7 min
Ingredientai:
0,5 stiklinės neapdorotų avižų dribsnių (ar avižinių kruopų be luobelių);
1/4 stiklinės mirkytų razinų;
1-2 bananai;
1 obuolys;
2 v. š. sėlenų;
žiupsnis druskos (pagal poreikį);
medus pagal skonį;
cinamonas pagal skonį.
Gaminimas: Viso grūdo avižinius dribsnius užmerkiame vandeniu, kad apsemtų. Paliekame per naktį. Tą patį galite padaryti su razinomis.
Ryte pašildome košytę iki 42 C (tačiau tai nebūtina). Tada sudedame mirkytas arba nemirkytas razinas, supjaustytą bananą, medaus, druskos, pusę obuolio. Išmaišome.
Sudedame į lėkštę, dedame likusius obuolio griežinėlius, apibarstome cinamonu.
Nevirta grikių ir saulėgrąžų košė
Porcijų skaičius: 1
Gaminimo laikas: 7 min
Ingredientai:
0,5 stiklinės žalių grikių, mirkytų per naktį;
0,5 stiklinės saulėgrąžų, mirkytų per naktį;
1 bananas;
1 kriaušė arba nektarinas;
1 v. š. sutarkuoto imbiero;
1 v. š. medaus arba agavos nektaro;
padažui – trintos braškės;
papuošimui – trintos mėlynės arba juodieji serbentai.
Gaminimas: Supjaustome bananą, kriaušę arba nektariną, sumaišome su kitais ingredientais, dedame į dubenėlį ir išverčiame į lėkštę.
Puošiame trintomis uogomis. Daigintus grikius ir saulėgrąžas šaldytuve galite laikyti keletą dienų. Tik prieš naudojimą reiktų perplauti po tekančiu vandeniu.
Šaltinis – „Gražina Gum“