Kaip visada, pirmiausia išsiverdu gerą vištienos sultinį. Šiam reikalui mano šaldiklyje visuomet yra porcijomis padalinti „sultinio rinkinukai“: kaskart nusipirkusi iš ūkininkų vištą, nupjaustau jos sparnelius, kakliuką, stuburkaulį ir, supakavusi visa tai į permatomą maišelį, užrašau datą ir dedu į šaldiklį. Jei tik galiu, sriubą verdu iš šviežios mėsos, bet ne visada taip gaunasi, tad labai gerai šaldiklyje turėti paruoštukų.
Sultinį visada verdu pagal žydišką receptą: mėsą su šakninėmis daržovėmis troškinu ilgai ir ant labai silpnos ugnies. Tada sultinį atšaldau, nugraibau riebalus, o tada kelias dienas iš eilės verdu pačias įvairiausias sriubas, jų bazei naudodama naminį sultinį. Dažnai sultinio prireikia ir kitiems patiekalams, tad labai patogu, kai jo yra po ranka!
Šįkart jums siūlau tirštos ir maistingos sriubos su kale – lapiniais kopūstais – receptą. Pastebiu, kad žmonės vis dar nežino, ką su tais lapiniais kopūstais daryti, tad štai ši sriuba – vienas iš būdų juos išmėginti savo virtuvėje.
Ilgai lapų virti nereikėtų, antraip jie praras skaisčią spalvą. Pakaks vos 2-3 minučių, kad šiek tiek suminkštėtų, o paskui, plakant smulkintuvu, visiškai susismulkintų.
Ingredientai:
1.5 litro vištienos sultinio;
2-3 bulvės, supjaustytos stambiai;
4-5 lapinių kopūstų lapai;
sauja mėgstamų žalumynų (petražolių, krapų).
Gaminimo eiga:
Užvirkite vištienos sultinį ir sudėkite pjaustytas bulves. Virkite, kol jos visiškai suminkštės.
Lapinius kopūstus nuplaukite, nuskabykite nuo koto (kotus išmeskite), lapus susmulkinkite peiliu.
Suberkite susmulkintus lapinius kopūstus į puodą, pavirkite 2-3 minutes ir išjunkite ugnį. Suberkite sukapotus žalumynus.
Sutrinkite sriubą trintuvu iki norimos konsistncijos. Paragaukite, ar netrūksta druskos, pipirų. Jei pageidaujate, prieš patiekdami pagardinkite grietinėle.
Šaltinis – nidosreceptai.lt