Tiršta ir maistinga lapinių kopūstų sriuba – tai, ko reikia rudenį

Keliaudama ilgesnį visada labiausiai pasiilgstu... sriubos! Man dar neteko būti kitoje šalyje, kur būtų valgoma tiek sriubos, kiek Lietuvoje. Na, nebent Lenkijoje, kur jos valgoma dar daugiau nei pas mus! (Ir tuo Lenkijos virtuvė man patinka). Todėl nenuostabu, kad pirmas dalykas, kurį puolu daryti grįžusi į savo virtuvę – verdu didelį puodą sriubos.

Sriuba su lapiniais kopūstais.<br>Nuotr. iš „Nidos receptai“.
Sriuba su lapiniais kopūstais.<br>Nuotr. iš „Nidos receptai“.
Sriuba su lapiniais kopūstais.<br>Nuotr. iš „Nidos receptai“.
Sriuba su lapiniais kopūstais.<br>Nuotr. iš „Nidos receptai“.
Lapiniai kopūstai tampa vis labiau populiarūs.<br>123rf nuotr.
Lapiniai kopūstai tampa vis labiau populiarūs.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Nida Degutienė (nidosreceptai.lt)

Oct 16, 2015, 12:12 PM, atnaujinta Oct 9, 2017, 4:34 PM

Kaip visada, pirmiausia išsiverdu gerą vištienos sultinį. Šiam reikalui mano šaldiklyje visuomet yra porcijomis padalinti „sultinio rinkinukai“: kaskart nusipirkusi iš ūkininkų vištą, nupjaustau jos sparnelius, kakliuką, stuburkaulį ir, supakavusi visa tai į permatomą maišelį, užrašau datą ir dedu į šaldiklį. Jei tik galiu, sriubą verdu iš šviežios mėsos, bet ne visada taip gaunasi, tad labai gerai šaldiklyje turėti paruoštukų.

Sultinį visada verdu pagal žydišką receptą: mėsą su šakninėmis daržovėmis troškinu ilgai ir ant labai silpnos ugnies.  Tada sultinį atšaldau, nugraibau riebalus, o tada kelias dienas iš eilės verdu pačias įvairiausias sriubas, jų bazei naudodama naminį sultinį. Dažnai sultinio prireikia ir kitiems patiekalams, tad labai patogu, kai jo yra po ranka!

Šįkart jums siūlau tirštos ir maistingos sriubos su kale – lapiniais kopūstais – receptą. Pastebiu, kad žmonės vis dar nežino, ką su tais lapiniais kopūstais daryti, tad štai ši sriuba – vienas iš būdų juos išmėginti savo virtuvėje.

Ilgai lapų virti nereikėtų, antraip jie praras skaisčią spalvą. Pakaks vos 2-3 minučių, kad šiek tiek suminkštėtų, o paskui, plakant smulkintuvu, visiškai susismulkintų. 

Ingredientai:

1.5 litro vištienos sultinio;

2-3 bulvės, supjaustytos stambiai;

4-5 lapinių kopūstų lapai;

sauja mėgstamų žalumynų (petražolių, krapų).

Gaminimo eiga:

Užvirkite vištienos sultinį ir sudėkite pjaustytas bulves. Virkite, kol jos visiškai suminkštės.

Lapinius kopūstus nuplaukite, nuskabykite nuo koto (kotus išmeskite), lapus susmulkinkite peiliu.

Suberkite susmulkintus lapinius kopūstus į puodą, pavirkite 2-3 minutes ir išjunkite ugnį. Suberkite sukapotus žalumynus.

Sutrinkite sriubą trintuvu iki norimos konsistncijos. Paragaukite, ar netrūksta druskos, pipirų. Jei pageidaujate, prieš patiekdami pagardinkite grietinėle.

Šaltinis – nidosreceptai.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.