Jautiena yra pakankamai kieta mėsa, bet galima pasigaminti sultingą kepsnį ar burnoje tirpstantį troškinį. Mano skrandis sakė, jog norėtų ilgai troškintos jautienos raudonojo vyno padaže. Taip, reiks laukti kelias valandas, bet po to skrandukas bus laimingas.
Reikės:
Jautienos
2 morkų
2 svogūnų
2 pomidorų
4 česnako skiltelių
2 stiklinės raudonojo vyno
1 l daržovių sultinio
aitriojo pipiro
juodųjų pipirų
lauro lapelių
šlakelio aliejaus
„Noodles“ makaronų
Jautieną pjaustome kaip storus karbonadus. Berima šiek tiek druskos, pipirų. Gerai įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus apkepame jautienos gabaliukus iš abiejų pusių po porą minučių. Mėsa turi būti labai apskrudusi.
Stambiai supjaustome morkas, svogūnus, česnako galima nepjaustytyti. Į puodą dedame apkepintą jautieną, morkas, svogūnus, česnako skilteles, lauro lapus, supjaustytą aitrųjį pipirą, juodųjų pipirų, pilame raudonąją vyną, daržovių sultinį.
Verdame ant silpnos ugnies apie 2-3 valandas. Skysčio sumažės, ir jis bus tirštas, o mėsa – minkštutėlė. Prieš baigiant troškinti įdedame pjaustytų pomidorus ir „Noodle“ makaronų. Paverdame dar kelias minutes ir skanaujame.
Daugiau – „The kitchen I love“