Itališkas persikų pyragas patiks ir tiems, kurie laikosi dietos

Italija – man tarsi antrieji namai, o itališka virtuvė – mamma mia!

G.Kubiliūtės nuotr. iš „The kitchen I love“.<br>Itališkas persikų pyragas.
G.Kubiliūtės nuotr. iš „The kitchen I love“.<br>Itališkas persikų pyragas.
G.Kubiliūtės nuotr. iš „The kitchen I love“.<br>Itališkas persikų pyragas.
G.Kubiliūtės nuotr. iš „The kitchen I love“.<br>Itališkas persikų pyragas.
G.Kubiliūtės nuotr. iš „The kitchen I love“.<br>Itališkas persikų pyragas.
G.Kubiliūtės nuotr. iš „The kitchen I love“.<br>Itališkas persikų pyragas.
G.Kubiliūtės nuotr. iš „The kitchen I love“.<br>Itališkas persikų pyragas.
G.Kubiliūtės nuotr. iš „The kitchen I love“.<br>Itališkas persikų pyragas.
G.Kubiliūtės nuotr. iš „The kitchen I love“.<br>Itališkas persikų pyragas.
G.Kubiliūtės nuotr. iš „The kitchen I love“.<br>Itališkas persikų pyragas.
G.Kubiliūtės nuotr. iš „The kitchen I love“.<br>Itališkas persikų pyragas.
G.Kubiliūtės nuotr. iš „The kitchen I love“.<br>Itališkas persikų pyragas.
G.Kubiliūtės nuotr. iš „The kitchen I love“.<br>Itališkas persikų pyragas.
G.Kubiliūtės nuotr. iš „The kitchen I love“.<br>Itališkas persikų pyragas.
G.Kubiliūtės nuotr. iš „The kitchen I love“.<br>Itališkas persikų pyragas.
G.Kubiliūtės nuotr. iš „The kitchen I love“.<br>Itališkas persikų pyragas.
G.Kubiliūtės nuotr. iš „The kitchen I love“.<br>Itališkas persikų pyragas.
G.Kubiliūtės nuotr. iš „The kitchen I love“.<br>Itališkas persikų pyragas.
G.Kubiliūtės nuotr. iš „The kitchen I love“.<br>Itališkas persikų pyragas.
G.Kubiliūtės nuotr. iš „The kitchen I love“.<br>Itališkas persikų pyragas.
G.Kubiliūtės nuotr. iš „The kitchen I love“.<br>Itališkas persikų pyragas.
G.Kubiliūtės nuotr. iš „The kitchen I love“.<br>Itališkas persikų pyragas.
G.Kubiliūtės nuotr. iš „The kitchen I love“.<br>Itališkas persikų pyragas.
G.Kubiliūtės nuotr. iš „The kitchen I love“.<br>Itališkas persikų pyragas.
G.Kubiliūtės nuotr. iš „The kitchen I love“.<br>Itališkas persikų pyragas.
G.Kubiliūtės nuotr. iš „The kitchen I love“.<br>Itališkas persikų pyragas.
G.Kubiliūtės nuotr. iš „The kitchen I love“.<br>Itališkas persikų pyragas.
G.Kubiliūtės nuotr. iš „The kitchen I love“.<br>Itališkas persikų pyragas.
G.Kubiliūtės nuotr. iš „The kitchen I love“.<br>Itališkas persikų pyragas.
G.Kubiliūtės nuotr. iš „The kitchen I love“.<br>Itališkas persikų pyragas.
Daugiau nuotraukų (15)

Gina Kubiliūtė, „The kitchen i love“

Nov 16, 2015, 5:21 PM, atnaujinta Nov 4, 2022, 11:51 AM

Neretai ruošiu itališkus patiekalus. Žinoma, geriausia tai daryti pačioje Italijoje. Ten aš galiu visai dienai užsidaryti virtuvėje ir iš visos širdies vien tik gaminti ir gaminti.

Tačiau kartais norisi tos Italijos ir namuose, Lietuvoje.

Labiausiai mėgstu paprastus, neriebius pyragus. Tad atmintyje sužmėžavo itališkas receptas.

Crostata alla pesca arba persikų pyragas

Reikalingi produktai

Tešlai:

  • 300 g miltų,
  • 3 kiaušinių tryniai,
  • 100 g cukraus,
  • 100 g sviesto,
  • 1 citrinos tarkuotos žievelės,
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus (galima įlašinti kelis lašelius vanilės esencijos),
  • 6 g sausų mielių,
  • druskos.

Įdarui:

  • 0,5 l persikų džemo (ar persikų įdaro).
  • apie 300-400 g konservuotų persikų skiltelių.

Kaip gaminti

Tešla. Į indą suberiame miltus, sausas mieles, dedame sviestą, truputį druskos. Galima maišyti mikseriu ar su rankomis. Masė turi tapti biri.

Ją suberiame ant stalo, kaip kalniuką, ant viršaus supilame cukrų, vanilinį cukrų, citrinos žievelės drožles. Viduryje padarome įdubimą ir į jį sudedame kiaušinių trynius.

Minkome rankomis, kol masė bus vientisa. Jei reikia, įpilkite šlakelį vandens, kad masė nebūtų per sausa.

Tešlą įvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame pusvalandžiui į šaldytuvą.

Viso pyrago paruošimas:

Ištraukiame iš šaldytuvo tešlą. Iš jos atgnybiame maždaug ketvirtadalį tešlos. Šią dalį iškočiojame ir specialiu prietaisu ar tiesiog peiliu supjaustome juostelėmis, kuriomis uždengsime pyrago viršų.

Jei yra likučių – dedame į didįjį gabalą tešlos. Ja išklojame skardos pagrindą, taip pat aplipdome sieneles, kad būtų kur laikytis įdarui. Tešlą pabaksnojame šakute.

Ištepame pagrindą puse stiklainio persikų džemo. Dedame supjaustytas konservuotas persikų skilteles. Vėl dedame likusią dalį persikų džemo. Ant viršaus uždedame iškočiotas tešlos juosteles.

Kepame 170-180 C įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių.

„The kitchen I love“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.