Vienas mano mėgstamiausių receptų – itin paprastas. Obuolius į šią tešlą galima įmaišyti, bet kepdama pyragą šventėms jo viršų puošiu plonai pjaustytomis obuolių skiltelėmis.
Pirmiausia perpjaunu obuolį perpus, pašalinu sėklalizdžius ir supjaustau specialia daržovių pjaustykle – tuomet skiltelės būna lygios ir gražios. Išdėliokite vieną sluoksnį, po to – kitą, jau mažesnį, trečią – dar mažesnį, tarsi statytumėte piramidę – taip pyrago viršus atrodys panašus į gražią gėlę.
Pyragui reikės:
3 kiaušinių,
200 g cukraus,
130 ml pieno,
75 g sviesto,
300 g miltų,
1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių,
vanilinio cukraus,
4-5 obuolių,
cinamono.
Sviestą ištirpinkite. Kiaušinius išsukite su cukrumi, supilkite šiltą pieną ir sviestą, gerai išmaišykite.
Miltus ir kepimo miltelius persijokite į kiaušinių masę ir atsargiai sumaišykite.
Jeigu obuolius paprasčiausiai „paslėpsite“ tešloje, supjaustykite ir įmaišykite į masę. Pyrago viršų apibarstykite cinamonu ir ruduoju cukrumi.
Jeigu obuoliais puošite viršų – masę supilkite į paruoštą kepimo formą ir apdėliokite skiltelėmis. Apibarstykite cinamonu ir ruduoju cukrumi.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje maždaug 45-50 minučių. Jeigu viršus pernelyg ruduoja, sumažinkite temperatūrą iki 170 laipsnių.
Skanaus!