Lašiša stiklainyje
Taigi mums reikia 2 stiklainiams, 0,5 l talpos:
- maždaug 600 g šviežios lašišos;
- 2 v. š. rupios druskos;
- 1 v. š. cukraus;
- 1 v. š. kalendrų sėklų;
- 1 v. š. sveikų pipirų;
- 4 lauro lapų;
- kelių šviežio čiobrelio šakelių;
- 2 morkų;
- 2 raudonųjų svogūnų;
- aliejaus – tiek, kad žuvį gerai apsemtų (aš nepyliau alyvuogių, nes nenorėjau jog žuvis įgautų alyvuogių aliejaus skonį. Kuo puikiausiai tiko paprastas aliejus).
Kaip gaminti
Pašalinti žuvies odą ir supjaustyti maždaug 1 cm storio juostelėmis. Druską susimaišyti su cukrumi ir gerai įtrinti žuvį. Gabalėlius dėti į sausą indą (galima ir keliais sluoksniais), sandariai uždaryti ir padėti 18 val. į šaldytuvą.
Kitą dieną žuvį gerai nuplauti po šaltu vandeniu. Morkas bei svogūnus susipjaustyti plonais griežinėliais.
Dabar lieka į stiklainius sluoksniuojant sudėti sūdytą žuvį, morkas bei svogūnus, apibarstyti prieskoniais ir užpilti aliejumi, kol šis žuvį padengs. Kiek pakratyti ar paspausti, kad neliktų tuščių ertmių. Uždaryti ir padėti šaltai bent pusei paros.
Aš tuo pačiu ir bulves užsimarinavau. Ėmiau mažesnes, kurias viriau gerai pasūdytame vandenyje, kol šios suminkštėjo, bet nepervirė. Perpjoviau per pusę, sudėjau tų pačių prieskonių bei dar 2 a. š. balto vyno acto (vienam stiklainiukui) ir palikau pasimarinuoti. Gėris!
Receptas iš „Aguonėlė“
Turinys pirmą kartą pubikuotas 2015 metų gruodžio 15 dieną.