Suomiškai marinuota silkė: skonį keičia vienas ingredientas

Ar mėgstate marinuotą silkę? Jei taip, tuomet jums patiks ir šis patiekalas. Marinatas, atrodo, daugeliui žinomas, tačiau skonį pakeičia vienas ingredientas – krienai. 

Suomiškai marinuota silkė.<br>Nuotr. iš „Jurgittos receptai“.
Suomiškai marinuota silkė.<br>Nuotr. iš „Jurgittos receptai“.
Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Adomavičiūtė, „Jurgittos receptai“

Dec 17, 2015, 12:39 PM, atnaujinta Dec 21, 2021, 9:09 AM

Ingredientai:

  • 250 g silkių filė (aš naudojau aliejuje);
  • 1 nedidelis mėlynasis svogūnas;
  • 1 nedidelė morka;
  • 1–2 a. š. smulkintų krapų.

Marinatui:

  • 50 ml cukraus;
  • 100 ml vandens;
  • 40 ml acto (6 %);
  • 2 laurų lapeliai;
  • 5 žirneliai juodųjų pipirų;
  • 1 a. š. tarkuotų krienų (naudojau paprastus, iš stiklainiuko).

Silkę supjaustome gabaliukais, svogūną plonais pusžiedžiais, morkas skridinėliais, užbarstome krapus ir viską išmaišome. Aš supyliau ir pakelyje su silke buvusį aliejų.

Marinatas. Vandenį, cukrų, laurų lapelius, pipirus beriame į puodą, užviriname. Tuomet sudedame krienus ir supilame actą. Kelias minutes paviriname. Atvėsiname ir užpilame ant silkės. Statome į šaldytuvą marinuotis parai. Skanaus!

Šaltinis – „Jurgittos receptai“

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.