Ingredientai:
- 250 g silkių filė (aš naudojau aliejuje);
- 1 nedidelis mėlynasis svogūnas;
- 1 nedidelė morka;
- 1–2 a. š. smulkintų krapų.
Marinatui:
- 50 ml cukraus;
- 100 ml vandens;
- 40 ml acto (6 %);
- 2 laurų lapeliai;
- 5 žirneliai juodųjų pipirų;
- 1 a. š. tarkuotų krienų (naudojau paprastus, iš stiklainiuko).
Silkę supjaustome gabaliukais, svogūną plonais pusžiedžiais, morkas skridinėliais, užbarstome krapus ir viską išmaišome. Aš supyliau ir pakelyje su silke buvusį aliejų.
Marinatas. Vandenį, cukrų, laurų lapelius, pipirus beriame į puodą, užviriname. Tuomet sudedame krienus ir supilame actą. Kelias minutes paviriname. Atvėsiname ir užpilame ant silkės. Statome į šaldytuvą marinuotis parai. Skanaus!
Šaltinis – „Jurgittos receptai“