Maloniausia, kad ir gamybos procesas pakankamai greitas. Užtruksite tik pusvalandį, kadangi tešlos nereikia kildinti, o kepti pakanka vos 10 minučių!
Taigi, greitų, skanių ir sočių Jums pusryčių!
Pusryčių pica
Ingredientai
Tešlai:
300 g miltų
125 grietinės
70 g tirpinto sviesto
50 ml vandens
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis sodos
Įdarui:
4 riekelės šviežios šoninės
mocarelos
tarkuoto čederio sūrio
2 pomidorai, smulkiai supjaustyti
pomidorų pastos aptepimui
šiek tiek svogūnų laiškų
Gaminimo eiga
1. Gaminame picos tešlą. Ištirpinkite sviestą. Grietinę sumaišykite su soda. Į didelį dubenį dėkite visus produktus ir užmaišykite tešlą. Dėkite tešlą ant šiek tiek miltais pabarstyto paviršiaus ir minkykite, kol tešla taps minkšta.
2. Iškočiokite apskritimo formos picos tešlą ir dėkite į picos kepimo formą. Tešlą aptepkite pomidorų pasta. Tuo tarpu apkepkite šoninę ir supjaustykite mažais gabaliukais. Ant picos viršaus dėkite tarkuotą čederio sūrį, mocarelą, šoninę, smulkiai supjaustytus pomidorus. Pabaigai įmuškite 4 kiaušinius.
3. Kepkite labai karštoje 260ºC orkaitėje apie 10-12 minučių. Papuoškite smulkintais svogūnų laiškais.
Daugiau – bakingsecrets.lt