Kaprizingasis prancūziškas skanėstas – kanelės: misija įmanoma

Taip, vadinu šį prancūzų desertą kaprizingu. Nes ne visada žinosi, ar kanelės bus idealios. Aš su jomis ne iškart susidraugavau. Pirmasis blynas tikrai buvo prisvilęs. Nors viską dariau pagal receptą, išėjo kažkokie beformiai degėsiai.

Kanelės.<br>G.Kubiliūtės nuotr. iš „The kitchen I love“.
Kanelės.<br>G.Kubiliūtės nuotr. iš „The kitchen I love“.
Kanelės.<br>G.Kubiliūtės nuotr. iš „The kitchen I love“.
Kanelės.<br>G.Kubiliūtės nuotr. iš „The kitchen I love“.
Daugiau nuotraukų (2)

Gina Kubiliūtė, „The kitchen I love“

Jan 10, 2016, 2:09 PM, atnaujinta Jan 10, 2022, 6:18 PM

Tada pradėjau gilintis į daugybę kanelių receptų. Jie pakankamai panašūs, tačiau šiek tiek ir skiriasi. Tad iš visų pasidariau savo formulę.

Labai svarbu stebėti patį kepimą. Nemažai kur nurodoma, kad kaneles iš pradžių reikia kepti labai aukštoje temperatūroje, paskui ją sumažinti. Man šis variantas nelabai tiko.

Pasirinkau kitą būdą – nustačiau 190 C ir kepiau apie 50 min. (vidutinio dydžio, mažas reiktų kepti trumpiau). Vidus buvo minkštas, korėtas, o išorė – su traškia , karamelizuota plutele.

Pasigaminti šį desertą nėra brangu, na, nebent romas šiek tiek kainuoja, nors jo pilti yra nebūtina, bet skonį jis pagerina. Kas svarbiausia – tai kantrybė.

Kanelės

Reikės:

  • 750 g pieno;
  • 380 g cukraus (100 g formelėms pabarstyti); 
  • 230 g miltų;
  • 100 g kiaušinių trynių;
  • 70 g sviesto (plius ištepti formelėms);
  • 75 g tamsaus romo;
  • 4 g druskos;
  • 2 arb. šaukšteliai vanilės ekstrakto (arba vanilės ankštis).

Pakaitinti pieną su sviestu ant vidutinės ugnies, kol sviestas ištirps. Nuimti nuo ugnies ir atvėsinti. Išmaišyti miltus, kiaušinių trynius, cukrų, druską, romą, vanilę. Ipilti atvėsusį pieną su sviestu ir vėl išmaišyti iki vientisos masės. Masė yra skysta, dėl to nesijaudinkite.

Uždenkite maistine plėvele ir laikykite šaldytuve 24-48 val.

Kanelių formeles ištepkite sviestu ir apibarstykite cukrumi (aš apibarsčiau ruduoju cukrumi). Supilkite tešlą, palikdami iki viršaus apie 1 cm, šaukite į 190 C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 50 min.

Bon Appetit!

Šaltinis – „The kitchen I love“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.