Neįmanoma atsivalgyti: minkšti ir purūs žagarėliai

Prisimename dar senus laikus? Man labai patikdavo laukti, kai mama kepdavo žagarėlius. Vis nesuprasdavau, kaip jie jai taip gražiai susisuka. O dabar ir pačiai išeina! Stebuklai!

Žagarėliai.<br>Nuotr. iš aguonele.blogspot.lt
Žagarėliai.<br>Nuotr. iš aguonele.blogspot.lt
Daugiau nuotraukų (1)

Raimonda Intė, „Aguonėlė“

Jan 4, 2019, 6:22 PM, atnaujinta Jan 3, 2023, 8:56 AM

Šiems žagarėliams reikia:

  • 150 g grietinės,
  • 500 ml kefyro ar pasukų,
  • 2 pak. kepimo miltelių (pakelis – po 16 g),
  • 800 g miltų,
  • žiupsnelio druskos,
  • 2 a. š. cukraus,
  • aliejaus virimui.

Iš tešlai skirtų produktų užminkykite tešlą (ji bus lipnoka, bet nieko – taip ir turi būti) ir ją palikite porą valandų šaldytuve. (Aš laikiau per naktį. Užminkiau vakare, o ryte išsikepiau!)

Tada tešlą iškočiokite ant lengvai miltuoto stalo maždaug pusės centimetro storio, supjaustykite ir padarykite auseles. Jas virkite įkaitusiame aliejuje.

Nuvarvinkite ant popierinio rankšluostėlio riebalus, o tada žagarėlius gausiai apibarstykite cukraus pudra. Skanaus!

Daugiau – tinklaraštyje Aguonėlė“

Turinys pirmą kartą publikuotas 2016 metų sausio 14 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.