Pabandykite kotletus išsikepti kitaip – kaip tai daro turkai

Kotletai – dažnas patiekalas namų virtuvėje. Šįkart išbandykite kotletus kitaip – turkiškai. Kol jie keps, prie viryklės stovėti nereikės.

Turkiški kotletai.<br>Nuotr. iš „Jurgittos receptai“.
Turkiški kotletai.<br>Nuotr. iš „Jurgittos receptai“.
Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Adomavičiūtė, „Jurgittos receptai“

Jan 20, 2016, 11:18 AM, atnaujinta Jan 17, 2022, 3:44 PM

Ingredientai kotletams:

  • 500-600 g faršo
  • 1 svogūnas
  • 0,5 stiklinės džiūvėsėlių
  • 1 kiaušinis
  • 2-3 česnako skiltelės
  • aitriųjų pipirų
  • druskos
  • pipirų
  • prieskoninių žolelių

Kiti ingredientai:

  • 2 svogūnai
  • 2 skirtingų spalvų paprikos
  • 5-6 bulvės
  • 1,5 stiklinės pomidorų tyrės (aš naudojau savo gamintą pomidorų padažą, bet galite sutrinti pirktinius pomidorus savo sultyse)
  • 1 stiklinė vandens
  • 3 skiltelės česnako

Į faršą dedame smulkintą, svogūną, česnaką, džiuvėsėlius, išplaktus kiaušinius, prieskonius, viską išmaišome. Formuojame nedidelius kotletukus ir dedame į didesnę kepimo formą, palikdami tarp jų tarpus.

Nuskustas bulves supjaustome skiltelėmis, svogūnus pusžiedžiais, paprikas juostelėmis. Sudedame daržoves į tarpus tarp kotletų.

Pomidorų padažą sumaišome su vandeniu ir užviriname. Sudedame smulkintą česnaką.

Jei imsite pirktinius pomidorus, tuomet papildomai įdėkite prieskonių, druskos, jei reikia.

Užpilame padažą ant kotletukų ir daržovių. Kepame 200 laipsnių orkaitėje apie valandą. Skanaus!

Šaltinis – „Jurgittos receptai“

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.