Labai skani ir greitai pagaminama silkė su apelsinais

Šį patiekalą būtinai turėtų išbandyti tie, kurie vertina originalumą.

Originali silkė su apelsinais.<br>Nuotr. iš „Oditėlės blogas“.
Originali silkė su apelsinais.<br>Nuotr. iš „Oditėlės blogas“.
Daugiau nuotraukų (1)

Edita Zubrickaitė, „Oditėlės blogas“

2016-01-21 13:36, atnaujinta 2023-01-25 10:05

Reikės:

  • 2 silkės filė;
  • 2 apelsinų;
  • 2 juodos duonos riekelių;
  • 1 svogūno;
  • 1 nepilno šaukšto rudojo cukraus;
  • žiupsnelio cinamono, juodųjų pipirų;
  • sultenių arba kitų salotų lapų.

Kaip gaminti

1. Nulupkite apelsiną ir supjaustykite smulkiais kubeliais.

2. Silkę supjaustykite kubeliais.

3. Svogūną pjaustykite kubeliais ir apkepkite įkaitintoje keptuvėje alyvuogių aliejuje, kol įgaus karamelinį atspalvį.

4. Juodąją duoną supjaustykite kubeliais ir apskrudinkite įkaitintoje keptuvėje alyvuogių aliejuje, užberkite šiek tiek juodųjų pipirų.

5. Į dubenį sudėkite apelsiną, keptus svogūnus, rudąjį cukrų ir gerai išmaišykite. Pagardinkite cinamonu ir įdėkite silkę. Viską gerai išmaišykite.

6. Dėkite silkės masę į lėkštę. Ant viršaus berkite duonos kubelius, puoškite sultenėmis.

Skanaus!

Šaltinis - „Oditėlės blogas“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?