Reikės:
- 2 silkės filė;
- 2 apelsinų;
- 2 juodos duonos riekelių;
- 1 svogūno;
- 1 nepilno šaukšto rudojo cukraus;
- žiupsnelio cinamono, juodųjų pipirų;
- sultenių arba kitų salotų lapų.
Kaip gaminti
1. Nulupkite apelsiną ir supjaustykite smulkiais kubeliais.
2. Silkę supjaustykite kubeliais.
3. Svogūną pjaustykite kubeliais ir apkepkite įkaitintoje keptuvėje alyvuogių aliejuje, kol įgaus karamelinį atspalvį.
4. Juodąją duoną supjaustykite kubeliais ir apskrudinkite įkaitintoje keptuvėje alyvuogių aliejuje, užberkite šiek tiek juodųjų pipirų.
5. Į dubenį sudėkite apelsiną, keptus svogūnus, rudąjį cukrų ir gerai išmaišykite. Pagardinkite cinamonu ir įdėkite silkę. Viską gerai išmaišykite.
6. Dėkite silkės masę į lėkštę. Ant viršaus berkite duonos kubelius, puoškite sultenėmis.
Skanaus!
Šaltinis - „Oditėlės blogas“