Minkštos lyg debesėlis varškės spurgos

Spurga – visame pasaulyje labai populiarus desertas, kurio rūšių ir paruošimo būdų nesuskaičiuosi ant rankos pirštų. Bet lietuviškos tradicinės varškės spurgos turbūt niekada neišeis iš mados. Ką tik iškeptos spurgos – ne tik nuodėmingai skanus, bet ir sotus užkandis.

Varškės spurgos.<br>L.Grigalevičienės nuotr.
Varškės spurgos.<br>L.Grigalevičienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 22, 2016, 12:10 PM, atnaujinta Jan 25, 2023, 10:03 AM

Palepinkite jomis savo šeimą ir draugus.

Šį spurgų receptą atsiuntė mūsų ištikima skaitytoja Loreta Grigalevičienė.

Varškės spurgos

Reikės:

  • 2 pakelių po 180 g 9% riebumo varškės;
  • 100 g cukraus;
  • 2 kiaušinių;
  • 1,5–2 stiklinių miltų;
  • 1 a. š. sodos;
  • 0,5 a. š. cinamono;
  • 1 v. š. citrinos sulčių (arba acto);
  • mažo žiupsnelio druskos,
  • riebalų spurgoms virti (kiekis priklauso nuo to, kokiame inde virsite).

Kaip gaminti

Į varškę berti cukrų, gerai ištrinti, įmušti kiaušinius, išmaišyti iki vientisos masės. Berti druską, cinamoną, dėti sodą, sumaišytą su citrinos sultimis (arba actu), išmaišyti.

Tuomet berti miltus, po truputį pamaišant šaukštu. Kaip bus sunku maišyti šaukštu, baikite minkyti rankomis, pateptomis aliejumi. Tešla turi būti minkšta, šiek tiek limpanti prie rankų.

Darant spurgas, kad neliptų prie rankų, patepkite jas kartkartėmis aliejumi. Darykite graikinio riešuto dydžio spurgas, virkite įkaitintuose riebaluose ant silpnos ugnies.

Šaltinis – „Loretos išbandyti receptai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.