Turbūt vienas skaniausių kada nors ragautų varškės pyragų

Daugelis mėgsta varškės pyragus ir turi savo mėgstamą receptą. Šis kreminės varškės pyragas – vienas skaniausių mano kada nors ragautų sūrio (kreminės varškės) pyragų. 

Vanilinis sūrio (varškės) pyragas.<br>Nuotr. iš aguonele.blogspot.lt
Vanilinis sūrio (varškės) pyragas.<br>Nuotr. iš aguonele.blogspot.lt
Daugiau nuotraukų (1)

Raimonda Intė, „Aguonėlė“

Jan 26, 2016, 10:50 AM, atnaujinta Jan 25, 2023, 10:01 AM

Ingredientai nurodyti 26 cm kepimo formai.

Pagrindui:

  • 1 kiaušinio,
  • 65 g šalto sviesto,
  • 65 g cukraus,
  • 180 g miltų,
  • 1/2 pak. kepimo miltelių (9 g).

Šiuos produktus greitai užminkykite kombaine. Tortinės formą išklokite kepimo popieriumi, sieneles ištepkite sviestu. Tešla išklokite formos dugną, padarykite nedidelį bortelį. Dėkite į šaldytuvą, kol ruošite įdarą.

Įdarui:

  • 500 g kreminės varškės,
  • 3 L dydžio kiaušinių (jei M – tada 4),
  • 1 pakelio vanilinio cukraus (10 g),
  • 150 g cukraus,
  • 1 pak. vanilinio pudingo miltelių (38 g),
  • 350 g pieno,
  • 110 g aliejaus.

Įdarui skirtus produktus gerai išplakite. Neišsigąskite, kad masė bus gana skysta. Taip ir turi būti!

Ją reikia supilti ant tešlos į kepimo formą ir pašauti į įkaitintą į 190–200 laipsnių orkaitę (per vidurį) 45 min. Tada groteles su kepiniu perkelkite viena lentynėle aukščiau ir kepkite dar 15 min. Ataušinkite pravėrę orkaitės dureles.

Jei matysite, kad viršus dega, pridenkite folija ar kepimo popieriumi.  

Skanaus!

Šaltinis –  Aguonėlė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.