Amerikietiškas obuolių pyragas

Sultingas, švelnus obuolių įdaras tarp trapios, bet nebyrančios tešlos lakštų – šis amerikietiškas obuolių pyragas yra pavergęs ne tik amerikiečių širdis. Jis populiarus visame pasaulyje.

Amerikietiškas obuolių pyragas.
Amerikietiškas obuolių pyragas.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintė Š.

Feb 11, 2016, 11:54 AM, atnaujinta Feb 6, 2023, 12:12 PM

Nesistebėkite, kad tešloje nėra cukraus, – pyragui visiškai pakanka įdaro saldumo. Nebijokite ir recepte nurodyto patarimo į tešlą įberti žiupsnį druskos – švelniai sūrios sviestinės tešlos ir kreminio obuolių įdaro derinys yra fantastiškas.

Dabar apie obuolius. Pyragui netiks saldūs ir minkšti obuoliai – kepami jie turi išlaikyti struktūrą, tad rinkitės tvirtus, o dėl skonio – kuo rūgštesnius vaisius.

Pyragą valgykite šiltą su ledais, bet ataušęs jis tikrai ne mažiau gundo. Gal netgi dar skanesnis, tad turėkite kantrybės ir įsitikinkite patys.

Amerikietiškas obuolių pyragas

Tešlai reikės:

  • 200 g sviesto,
  • 1,5–2 stiklinių miltų,
  • žiupsnelio druskos,
  • keturių šaukštų ledinio vandens.

Įdarui:

  • 1 kg rūgščių obuolių,
  • 4 šaukštų rudojo cukraus (jeigu keisite baltuoju, užteks 3 šaukštų),
  • 4 šaukštų baltojo cukraus,
  • 1 šaukšto cinamono,
  • šaukšto sviesto,
  • 1–2 šaukštų krakmolo.
  • Pyragui aptepti reikės 1 kiaušinio.

Pasiruoškite tešlą. Sviestą sutarkuokite, berkite miltus, druską, įpilkite labai šalto vandens, viską sumaišykite ir užminkykite tešlą. Padalykite į dvi dalis – viena turi būti kiek didesnė, ja išklosite pyrago formos pagrindą ir kraštus. Suvyniokite abu gabalėlius į plėvelę ir dėkite valandai į šaldiklį arba porai valandų į šaldytuvą.

Paruoškite įdarą. Obuolius nulupkite, supjaustykite gabalėliais (ne skiltelėmis, nes nereikia, kad jos ištižtų), apiberkite cukrumi, cinamonu, krakmolu ir sumaišykite. Galima berti ir kitų prieskonių – muskatų, kardamonų, tarkuotų citrinų žievelių – jūsų skonio reikalas.

Didesnį tešlos gabalą iškočiokite, išklokite juo sviestu išteptos ir džiūvėsėliais pabarstytos pyrago formos dugną ir kraštus. Ant jo dėkite obuolių masę, ant viršaus pasmulkinkite sviesto ir užklokite likusiu iškočiotu tešlos lakštu.

Jeigu norite puošnesnio vaizdo, iš tešlos pagaminkite groteles – jomis uždenkite obuolių sluoksnį.

Kiaušinį išplakite ir plakiniu aptepkite pyrago viršų.

Pyragą dėkite į 220 laipsnių orkaitę ir kepkite 10 minučių. Tuomet sumažinkite karštį iki 180 laipsnių ir kepkite 40–50 minučių.

Skanaus!

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.