Laukiate svečių? 4 idėjos, kuo sutepti šventinius sumuštinius

Ką daryti, jei netikėtai užsuko svečiai? Arba šventinio vakaro pradžioje norite patiekti skanių užkandžių?

Sumuštinis su rūkyta vištienos file ir vyšniniais pomidorais.
Sumuštinis su rūkyta vištienos file ir vyšniniais pomidorais.
Sumuštinis su karštai rūkyta vištienos file ir marinuotais agurkėliais.
Sumuštinis su karštai rūkyta vištienos file ir marinuotais agurkėliais.
Sumuštinis su karštai rūkyta vištienos file, pomidorais ir svogūnų dribsniais.
Sumuštinis su karštai rūkyta vištienos file, pomidorais ir svogūnų dribsniais.
Sumuštinis su rūkyta vištienos šlaunelių mėsa ir obuoliais.
Sumuštinis su rūkyta vištienos šlaunelių mėsa ir obuoliais.
R.Bolgovas.
R.Bolgovas.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Feb 17, 2016, 1:06 PM, atnaujinta Jun 7, 2017, 7:26 PM

Žinomas virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas teigia, kad greitai ir skaniai paruošti galite ir sumuštinius. Parinkę tinkamas sudėtines dalis pasigaminsite tikrai nekasdienį patiekalą.

Svečiams pasitikti ar vakaro pradžiai tinka lengvi užkandžiai su užtepėlėmis. Joms pagaminti Ruslanas siūlo naudoti įvairius sūrius, kurie puikiai dera prie rūkytos mėsos. Kad nebūtų itin riebu, jis siūlo rinktis karštai rūkytą vištieną – file ar šlaunelių mėsą.

„Su rūkytais mėsos gaminiais dera visi sūriai, ypač švelnaus skonio. „Philadelphia“ ar „Mascarpone“ (maskarponės) sūris dera su rūkyta vištiena, nes ji pati yra gana stipraus ir išraiškingo skonio,“ – pasakojo R.Bolgovas.

Ruošiant užtepėles galima tiesiog sumalti rūkytą mėsą, sumaišyti su sūriu ir prieskoninėmis žolelėmis. Pačiam Ruslanui labiausiai patinka karštai rūkyti skrandukai, kuriuos sumalęs sumaišo su sūriu, įberia prieskoninių žolelių, saulėje džiovintų pomidorų ir paruoštą masę tepa ant skrudintos duonos.

„Jei patinka ryškesni skoniai, užtepėlės pagrindui galite naudoti majonezą, sumaišyti jį su barbekiu padažu ir skrudintais svogūnais. Tokią masę taip pat galite užtepti ant skrudintos duonos riekelių, ant viršaus uždėti smulkiai pjaustytos rūkytos vištienos gabalėlių ir pomidorą“, – aiškino šefas.

Užtepėlėms paruošti tinka ir mėlynasis pelėsinis sūris, bet kuris tepamas ar varškės sūris.

Nepamirškite, kad prie šių užtepėlių puikiai tinka ir šviežios bei marinuotos daržovės, ant viršaus – rūkyta mėsa. Užtepėles galima pasiruošti iš anksto, kad laukiant svečių liktų tik sutepti sumuštinius.

Jei laiko užtepėlei ruošti neturite, ją pakeis „Philadelphia“ sūris, kuriuo galite pagardinti skrudinto prancūziško batono ir karštai rūkytos vištienos sumuštinius.

Ruslano Bolgovo šventinių sumuštinių receptai

1. Sumuštiniai su rūkyta vištienos file ir vyšniniais pomidorais

Sumuštiniams paruošti reikės:

Prancūziško batono, supjaustyto 1-1,5 cm griežinėliais, 4 vnt.

Karštai rūkytos vištienos file, supjaustytos griežinėliais, 12 vnt.

Vyšninių pomidorų puselių, 12 vnt.

„Philadelphia“ sūrio, 125 g

Sultenės, 30 g

Žiupsnelio penkių rūšių pipirų mišinio

Prancūziško batono griežinėlius paskrudinkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ant grotelių apie 3 min. Ant paskrudintų riekelių sluoksniais dėkite karštai rūkytos vištienos file griežinėlius. „Philadelphia“ sūrį sudėkite į konditerinį maišelį ir pamažu išspauskite ant mėsos griežinėlių, ant jo sudėkite pomidorų puseles, sultenės lapelius, apibarstykite pipirais.

2. Sumuštiniai su rūkyta vištienos šlaunelių mėsa ir obuoliais

Sumuštiniams paruošti reikės:

Prancūziško batono, supjaustyto 1-1,5 cm griežinėliais, 4 vnt.

Karštai rūkytos vištienos šlaunelių mėsos, 200 g

„Philadelphia“ sūrio, 125 g

Obuolio, 1 vnt.

Sultenės lapelių, 20 g

Penkių rūšių pipirų mišinio, žiupsnelio

Prancūziško batono griežinėlius paskrudinkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ant grotelių maždaug 3 min. Ant riekelių sluoksniais dėkite griežinėliais pjaustytą karštai rūkytą šlaunelių mėsą. „Philadelphia“ sūrį sudėkite į konditerinį maišelį ir pamažu išspauskite ant mėsos griežinėlių, ant sūrio sudėkite šiaudeliais supjaustytą obuolį (žievelę galime palikti), puoškite sultenės lapeliais ir apibarstykite pipirais.

3. Sumuštiniai su karštai rūkyta vištienos file, pomidorais ir svogūnų dribsniais

Sumuštiniams paruošti reikės:

Prancūziško batono, supjaustyto 1-1,5 cm griežinėliais, 4 vnt.

Karštai rūkytos vištienos file, 200 g

Vyšninių pomidorų, 6 vnt.

„Philadelphia“ sūrio, 125 g

Raudonųjų bazilikų lapelių, 20 g

Penkių rūšių pipirų mišinio, žiupsnelio

Svogūnų dribsnių, arbatinio šaukštelio.

Prancūziško batono griežinėlius paskrudinkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ant grotelių apie 3 min. Ant paskrudintų riekelių sluoksniais sudėkite griežinėliais supjaustytą karštai rūkytos vištienos file. „Philadelphia“ sūrį sudėkite į konditerinį maišelį ir pamažu išspauskite ant mėsos griežinėlių, sudėkite pomidorų griežinėlius ir puoškite bazilikų lapeliais, svogūnų dribsniais, apibarstykite pipirais.

4. Sumuštiniai su karštai rūkyta vištienos file ir marinuotais agurkėliais

Sumuštiniams paruošti reikės:

Prancūziško batono, supjaustyto 1-1,5 cm griežinėliais, 4 vnt.

Marinuoto agurko, 1 vnt.

Karštai rūkytos vištienos file, supjaustytos griežinėliais 12 vnt.

„Philadelphia“ sūrio su žolelėmis, 125 g

Konservuotų paprikų (lašo formos), 8 vnt.

Daiginto raudonojo baziliko lapelių, 8 vnt.

Skrudintų svogūnų dribsnių, 1 arbatinio šaukštelio.

Prancūziško batono griežinėlius paskrudinkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ant grotelių apie 3 min. Marinuotą agurką supjaustykite įstrižai plonais griežinėliais ir uždėkite ant paskrudintų batono riekelių, ant agurko dėkite karštai rūkytos vištienos griežinėlius.

„Philadelphia“ sūrį sudėkite į konditerinį maišelį ir pamažu išspauskite ant mėsos griežinėlių, uždėkite lašo formos paprikas, apibarstykite skrudintais svogūnais ir puoškite baziliko lapeliais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.