Dainininkas iš B. Nicholson išmoko kepti pasakiškai skanią vištą

Žemaitis Donatas Čižauskas (26 m.) yra didelis kulinarės Beatos Nicholson (36 m.) gerbėjas. Televizijos projekte „Žvaigždžių duetai“ dalyvavęs vyras laidos prodiuserio sumanymą juos suvesti scenoje vadina pačia nuostabiausia idėja pasaulyje.

Dabar vištą Donatas kepa pagal Beatos receptą.<br>M.Galdiko nuotr.
Dabar vištą Donatas kepa pagal Beatos receptą.<br>M.Galdiko nuotr.
D.Čižauskas (kairėje) dainuodamas televizijos projekte su kulinare B.Nicholson iš jos sugebėjo išpešti ir naują vištos marinato receptą.<br>D.Umbraso nuotr.
D.Čižauskas (kairėje) dainuodamas televizijos projekte su kulinare B.Nicholson iš jos sugebėjo išpešti ir naują vištos marinato receptą.<br>D.Umbraso nuotr.
Kefyre marinuota višta.<br>M.Galdiko nuotr.
Kefyre marinuota višta.<br>M.Galdiko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Ligita Valonytė, „Lietuvos rytas“

Feb 18, 2016, 10:41 AM, atnaujinta Feb 14, 2022, 9:05 AM

Televizijos laidos „Žvaigždžių duetai“ scenoje grupės „2 Donatai“ dainininkai D.Čižauskas ir Donatas Balvočius iš Viekšnių (Mažeikių r.) tapo B.Nicholson mokytojais. Jie Beatą mokė dainuoti, o ji savo partnerius – kulinarijos.

Šeimininkauti virtuvėje – vieno iš „2 Donatų“ pomėgis.

D.Čižauskas ne tik skaito B.Nicholson knygas, bet ir žiūri jos vedamas televizijos laidas. Neseniai vienoje jų Donatas sužinojo, kaip kepti vištą kefyro marinate. Kadangi tai žemaitiškas receptas, vyras pasišovė jį kaipmat išbandyti savo namuose.

„Orkaitėje višta troškinama kefyro marinate, mėsa išleidžia riebalus. Kai baigia kepti, marinato lieka nedaug ir jis tinka padažui. Krūtinėlė būna sausesnė, todėl ją galima padažyti į padažą“, – apie kulinarinius bandymus pasakojo Donatas.

Kol nežinojo šio recepto, dainininkas vištą prieš kepdamas palaikydavo majonezo marinate. Tačiau kefyras – universaliausias marinatas.

Dainininkas į kefyrą buvo panardinęs ir kalakutą. Iškepto paukščio skonis buvo pasakiškas.

Ruošia valgį sužadėtinei

Namie valgį ruošiantis vyras – dažnos moters svajonė, tačiau Donato širdis jau užimta. Užkariauti dainininko širdį pavyko odontologei Ievai. Jie – sužadėtiniai.

„Nežinau, ar būna tokių moterų, kurioms nepatiktų, kad vyras ruošia valgį ir jai to nereikia daryti. Todėl dažniausiai valgį gaminu aš, Ieva – labai retai“, – pasakojo D.Čižauskas.

Dainininkas virtuvėje sukasi kiekvieną dieną savo valia, tai darytų, net jei ir gyventų vienas. Jam mieliau valgyti namuose ruoštą valgį nei kavinėse.

Be to, jam nepatiktų maitintis ir pusgaminiais. Mat kai buvo išvykęs uždarbiauti į Airiją, pirmą savaitę valgė tiktai prekybos centre pirktas picas. Jos taip įgriso, kad Donatas stojo prie viryklės ir kiekvieną vakarą telefonu motinos teiraudavosi receptų.

Kulinarijos įgūdžiai taip pagerėjo, kad D.Čižauskui dabar nieko nėra neįmanomo. Vyrui pavyksta ir užsienio šalių patiekalai – jis moka sukti sušius, virti aštrią tailandietišką jūrų gėrybių sriubą.

Artimieji dainininkui ne kartą patarė atidaryti savo restoraną Plungėje, bet Donatas spyriojasi.

Televizijos projekte išgarsėję „2 Donatai“ siekia muzikinės karjeros, o kulinarija tam netrukdo.

Dainininkas vištą kepė kefyre

Atlikėjui D.Čižauskui labiausiai prie širdies – žemaitiški patiekalai. Todėl pažiūrėjęs B.Nicholson kulinarijos laidas jis pirmiausia išbandė žemaitiškus receptus. Vienas jų – kefyre marinuotos keptos vištos.

Reikės:

  • 1,7 kg vištos;
  • 0,5 litro kefyro;
  • vištienai gardinti skirtų prieskonių.

Ištrinkite vištą prieskoniais. Donatas naudojo ir itališkų žolelių rinkinį mėsai pagardinti, nes jis mėgsta sodraus skonio patiekalus.

Įdėkite vištą į kepimo indą ir apipilkite ją kefyru. Indą padėkite į šaldytuvą – tegul mėsa pora valandų pasimarinuoja.

Po to vištą pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie valandą, kol gražiai apskrus.

Donatas davė naudingą patarimą: „Vištą kefyre galima šaltai palaikyti ir per naktį, tuomet ją reikės trumpiau kepti, mėsa bus minkštesnė“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.