Labai geros kokybės konservuoti pomidorai arba indelis itališkos „passata“ (pomidorų tyrės) – visuomet po ranka, spintelėje. Vos vieną indą sunaudoju, iškart nuperku kitą. Atsargai, kad tik ta vieta spintelėje tuščia neliktų.
Apie makaronus jau net nekalbu – privaloma tvarka bent 3-4 rūšių makaronų ir lazanijos lakštų pakeliai būtinų būtiniausiai guli artimiausiame stalčiuje. Mano filosofija paprasta: jei tik kurią dieną užsimanyčiau itališko patiekalo, tikrai nereiktų bėgti į parduotuvę ir rankioti ingredientus po vieną. Viskas paruošta, viskas po ranka!
Vienas mano mėgiamiausių itališkų patiekalų – rikotos sūriu ir špinatais įdaryti vamzdeliai – „cannelloni“. Tačiau su šiuo patiekalu dažnai pagudrauju – imu ir pakeičiu didžiulius makaronų vamzdelius lazanijos lakštais. Į juos susukusi švelnų įdarą užkepu pomidorų padaže, ant viršaus užtarkavusi storą sluoksnį sūrio.
Rikotos sūriu ir špinatais įdaryti makaronai
Ingredientai (2 asm.):
- didelė sauja šviežių špinatų lapų,
- 300 g rikotos sūrio,
- 1/2 stiklinės tarkuoto kietojo sūrio,
- ryšulėlis petražolių, smulkiai sukapotų,
- druskos, pipirų,
- 1 stiklinė pomidorų tyrės,
- 2-3 šaukštai sultinio arba vandens,
- 6 lazanijos lakštai,
- 1 stiklinė tarkuotos mocarelos.
Gaminimo eiga
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C.
Špinatus truputį pasmulkinkite ir sumeskite į karštą keptuvę arba puodą. Pakaitinkite, kol jie suvys ir neliks skysčio.
Rikotos sūrį sumaišykite su kietuoju sūriu, špinatais, pagardinkite druska, pipirais.
Kitame dubenėlyje sumaišykite pomidorų tyrę su sultiniu (arba vandeniu), įberkite truputį druskos ir pipirų. Pusę šio padažo supilkite į kepimui paruoštą formą.
Lazanijos lakštus labai trumpai apvirkite pasūdytame vandenyje, kad taptų lankstesni.
Vyniokite į kiekvieną lazanijos lakštą po kelis šaukštus įdaro, formuodami vamzdelius ir guldykite į kepimo formą, kurioje jau yra pomidorų padažas.
Kai sudėsite visus lazanijos lakštus su įdaru, ant viršaus supilkite likusį pomidorų padažą ir užbarstykite tarkuotą mocarelos sūrį. Indą uždenkite aliuminio folija ir pašaukite į orkaitę.
Kepkite 20 minučių, tada nuimkite aliuminio foliją ir toliau kepkite dar 10 minučių, kol sūris gražiai apskrus.
Patiekite su lėkšte žalių salotų.
Šaltinis – nidosreceptai.lt