Receptas labai paprastas, o skonis vertas pyrago pavadinimo. Truputį patobulinau receptą įnešdama spalvų. Mano pyragas su vyšnių uogienės sluoksniu.
„Angelo ašaros“
Reikalingi produktai
Pagrindui:
- 1 stiklinė miltų;
- 1 šaukštelis kepimo miltelių;
- 80 g sviesto;
- 2 šaukštai cukraus;
- 1 kiaušinis.
Įdarui:
- 500 g varškės;
- 0,5 stiklinės cukraus;
- 3 kiaušinių tryniai;
- 1 šaukštas manų kruopų;
- 100 g grietinės;
- vanilės pagal skonį.
Suflė:
- 3 baltymai;
- 5 šaukštai cukraus pudros.
Kaip gaminti
Pagrindas. Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir sukapokite su atšaldytu sviestu. Sudėkite likusius produktus ir išminkykite tešlą. Paruoštą tešlą suvyniokite į plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
Įdaras. Mikseriu visus ingredientus sumaišykite į vientisą masę. 21 cm skersmens kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Išimkite tešlą iš šaldytuvo, pakočiokite ir ja išklokite kepimo formą.
Ant tešlos sudėkite varškės įdarą, galite užtepti kelis šaukštus mėgstamos uogienės. Aš naudojau vyšnių uogienę.
Šaukite pyragą į iki 180 C įkaitintą orkaitę 30 minučių.
Suflė. Suplakite baltymus su cukraus pudra.
Išimkite pyragą, ant viršaus užtepkite suflė ir kepkite dar 10-15 min., kol paviršius taps auksinės rudos spalvos.
Išimkite ir leiskite pyragui atvėsti. Galima palikti vėsti orkaitėje prie pravirų durelių.
Apsišarvuokite kantrybe ir laukite ašarėlių. Linkiu, kad jūsų angelėliai apsiverktų.
Šaltinis – „Ritos receptai“