Šios salotos, kuriose traškios brokolio šakelės puikiai dera su saldžiarūgštėmis spanguolėmis, užkariavo daugybę virtuvių.
Paprasčiausias salotų variantas – iš keturių ingredientų: brokolių, džiovintų spanguolių, mėlynojo svogūno ir majonezo. Brokolį ir svogūnus reikia supjaustyti, viską sumaišyti su majonezu. Kitos šeimininkės vietoje svogūnų deda skrudintų saulėgrąžų (arba deda ir svogūnų, ir saulėgrąžų), arba vietoje majonezo naudoja alyvuogių aliejų.
Dar trečios į šias salotas įmaišo rūkytos vištienos ar kitų priedų.
Tiesa, kai kurios šeimininkės brokolius blanširuoja – keletą sekundžių palaiko juos verdančiame vandenyje. Taip ši daržovė šiek tiek suminkštėja, be to, suintensyvėja jos spalva.
Išbandykite bet kurį variantą! Du svarbiausi ingredientai – brokoliai ir džiovintos spanguolės. O visa kita – tebūnie jūsų fantazija.
Siūlome itin gaivias salotas, kuriose su brokoliais dera obuoliai, o jų spalvą ir skonį dar labiau pagyvina tarkuotos morkos.
Brokolių salotos su džiovintomis spanguolėmis
Reikės:
- vidutinio dydžio brokolio galvos,
- vidutinio dydžio morkos,
- 2 kietų saldžiarūgščių obuolių,
- 100 g džiovintų spanguolių,
- 50 g graikinių riešutų,
- druskos,
- 200 ml jogurto be jokių priedų (arba majonezo).
Supjaustykite brokolį. Jeigu blanširuosite, galite palikti didesnius gabalėlius. Jeigu naudosite žalią – pjaustykite smulkiau.
Spanguoles nuplikykite verdančiu vandeniu ir nusausinkite.
Morką sutarkuokite, obuolius supjaustykite. Sausoje keptuvėje paskrudinkite smulkintus riešutus.
Viską sumaišykite su jogurtu (majonezu) ir paskaninkite druska.
Skanaus!
Turinys pirmą kartą publikuotas 2016 metų kovo 22 dieną.